Fazerinakakku

AineksetMäärä
(g)
Määrä
(kpl)
Määrä
(tl)
Määrä
(rl)
Määrä
(dl)
EnergiaPHRK
Margariini 60 % leivontaan (X-tra), annos 500g50 g    275 kcal0 g0 g30 g0 g
Luonnonhyvät (kaura) (Jyväshyvä), annos 4.8g150 g    758 kcal12 g87 g39 g6,8 g
Maitorahka, maustamaton hyla 0,3% (Valio) 250 g350 g    228 kcal39 g15 g1,1 g0 g
Sokeri 30 g10 kpl7,5 tl2,5 rl0,4 dl122 kcal0 g30 g0 g0 g
Liivate 10 g 3,3 tl1,1 rl 35 kcal8,6 g0 g0 g0 g
Appelsiini täysmehu, tuorepuristettu (Rainbow), annos 150g40 g    17 kcal0,1 g4 g0 g0 g
Fazerina, suklaalevy (Fazer), annos 100g200 g    1110 kcal16 g104 g70 g0 g
Vanilla 12% (Floora), annos 250g250 g    475 kcal11 g40 g30 g0 g
Protsku Hiilari RasvaKoko resepti
12 annosta
1080 g    3019 kcal87 g280 g170 g6,8 g
Ravintosisältö / annos90 g    252 kcal7,3 g23 g14 g0,6 g
Ravintosisältö / 100g100 g    279 kcal8,1 g26 g16 g0,6 g
Murskaa keksit ja sekoita sula rasva, painele irtopohjavuokaan (leivinpaperi pohjalle) ja laita jääkaappiin.

Laita liivatteet kylmään veteen likoamaan.

Sulata suklaa vesihauteessa ja jäähdytä.

Vatkaa vaniljakastike.

Sekoita rahka ja sokeri.

Lisää rahkaan sula suklaa.

Sulata liotetut liivatteet kuumenettuun appelsiinimehuun, lisää rahka-suklaa seokseen.

Lisää lopuksi vaniljavaahto varovasti, kaada pohjan päälle ja anna hyytyä jääkaapissa ainakin 4 tuntia.