Makaronilaatikko täysmaitoon

AineksetMäärä
(g)
Määrä
(kpl)
Määrä
(tl)
Määrä
(rl)
Määrä
(dl)
EnergiaPHRK
Täysmaito, rasvaa 3,5 %, d-vitamiinia 1ug 1000 g 200 tl67 rl10 dl633 kcal30 g48 g35 g0 g
Sipuli (kuorittu)100 g1,8 kpl  1,1 dl27 kcal1,3 g4,8 g0,2 g1,7 g
Lihaliemikuutio, Knorr, 1 kpl10 g    25 kcal1,2 g0,2 g2,2 g0 g
Emmentalraaste (Arla), annos 150g150 g    585 kcal44 g2,3 g45 g0 g
Öljyt, rypsiöljy, 5 g, 1 tl15 g    135 kcal0 g0 g15 g0 g
Kananmuna kuoreton 110 g2 kpl   157 kcal14 g0,3 g11 g0 g
Makaroni (myllynparas raaka)1000 g    3500 kcal128 g697 g19 g32 g
Paistijauheliha 10%700 g    1190 kcal140 g0 g70 g0 g
Protsku Hiilari RasvaKoko resepti
12 annosta
3085 g    6252 kcal358 g753 g198 g34 g
Ravintosisältö / annos257 g    521 kcal30 g63 g16 g2,8 g
Ravintosisältö / 100g100 g    203 kcal12 g24 g6,4 g1,1 g
Makaroni keitetetään niukassa vedessä, johon on lisätty liemikuutio, muutama minuutti . Lisätään maito ja keitetään kypsäksi.

Lisätään hieman jäähtyneeseen seokseen munat sekä paistettu sipuli ja jauheliha.

Lisäksi mausteita, kuten suolaa, pippuria, oreganoa, salviaa tms.
Pintaan juustoraaste ja uuniin n. 200 C kunnes pinta on ruskistunut ja neste imeytynyt.