Mummon maukas mustikkapiirakka

AineksetMäärä
(g)
Määrä
(kpl)
Määrä
(tl)
Määrä
(rl)
Määrä
(dl)
EnergiaPHRK
Sokeri 130 g43 kpl33 tl11 rl1,5 dl528 kcal0 g130 g0 g0 g
Vehnäjauho puolikarkea 130 g  13 rl2 dl446 kcal13 g91 g1,6 g4,6 g
Voi, 1 tl, 5 g100 g    730 kcal1 g1 g80 g0 g
Mustikka metsä- 350 g  29 rl5,8 dl154 kcal1,8 g22 g2,1 g12 g
Maitorahka, 0,2% (Ehrmann) 250g purkki250 g 50 tl17 rl2,5 dl140 kcal21 g13 g0,5 g0 g
Kaurahiutale 40 g  6,7 rl1 dl150 kcal5,8 g23 g2,9 g4 g
Kananmuna kuoreton 110 g2 kpl   157 kcal14 g0,3 g11 g0 g
Protsku Hiilari RasvaKoko resepti
10 annosta
1110 g    2305 kcal57 g280 g98 g20 g
Ravintosisältö / annos111 g    230 kcal5,7 g28 g10 g2 g
Ravintosisältö / 100g100 g    208 kcal5,1 g25 g8,9 g1,8 g
Vispaa 0,75 desiä sokeria 100 g. voin kanssa vaahdoksi.

Lisää muna ja kuivat aineet.

Levitä taikina vuoalle.

Levitä mustikat (5dl) vuokaan.

Sekoita maitorahka, 0,75 dl sokeria ja yksi muna.

Kaada seos mustikoiden päälle.

Paista 200 asteessa noin 30 minuuttia.

Anna jäähtyä.

Mustikkapiirakka on parhaimmillaan seuraavana päivänä.