Mummon muruinen raparperipiirakka

AineksetMäärä
(g)
Määrä
(kpl)
Määrä
(tl)
Määrä
(rl)
Määrä
(dl)
EnergiaPHRK
Kananmuna kuoreton 110 g2 kpl   157 kcal14 g0,3 g11 g0 g
Sokeri 200 g67 kpl50 tl17 rl2,4 dl812 kcal0 g200 g0 g0 g
Maito, Kevyt100 g 20 tl6,7 rl1 dl46 kcal3,2 g4,8 g1,5 g0 g
Kuohukerma,valio,2dl100 g    340 kcal2 g3 g35 g0 g
Voi 60% rasvaa 95 g    518 kcal0,8 g0,5 g58 g0 g
Leivinjauhe 10 g 2 tl2/3 rl 18 kcal0,5 g3,8 g0 g0,1 g
Vehnäjauho puolikarkea 260 g  26 rl4 dl892 kcal27 g182 g3,1 g9 g
Raparperi 300 g1,8 kpl  5 dl101 kcal2,1 g17 g0,3 g4,2 g
Voi 60% rasvaa 50 g    272 kcal0,4 g0,3 g31 g0 g
Sokeri 100 g33 kpl25 tl8,3 rl1,2 dl406 kcal0 g100 g0 g0 g
Vehnäjauho puolikarkea 65 g  6,5 rl1 dl223 kcal6,6 g46 g0,8 g2,3 g
Protsku Hiilari RasvaKoko resepti
8 annosta
1390 g    3784 kcal56 g556 g140 g16 g
Ravintosisältö / annos174 g    474 kcal7 g70 g18 g2 g
Ravintosisältö / 100g100 g    272 kcal4 g40 g10 g1,1 g
Kuumenna uuni 200-asteiseksi.

Voitele suorakaiteen muotoinen pinnoitettu uunivuoka (noin 30 x 40 cm) tai vuoraa tavallinen pyöreä piirakkavuoka leivinpaperilla.

Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi.

Lisää maito, kerma ja voisula.

Sekoita leivinjauhe ja jauhot, ja lisää seos nestepohjaan.

Sekoita tasaiseksi.

Levitä taikina vuokaan.

Lisää raparperit.

Nypi käsin pehmeä voi, sokeri ja jauhot sekaisin ja ripottele piirakan päälle.

Paista 25–30 minuuttia.

Tarjoile maustetun kermavaahdon kanssa