Marinadi kasviksille

AineksetMäärä
(g)
Määrä
(kpl)
Määrä
(tl)
Määrä
(rl)
Määrä
(dl)
EnergiaPHRK
Valkoviinietikka (Rajamäen)100 g    20 kcal0 g6,5 g0 g0 g
Oliiviöljy, extra virgin (Borges)200 g    1794 kcal0 g0 g198 g0 g
Sitruunamehu, laimentamaton100 g    21 kcal0,3 g1,6 g0 g0,1 g
Vesi200 g 40 tl13 rl2 dl0 kcal0 g0 g0 g0 g
Valkosipulimurska (Valkoliekki), annos 5g15 g    15 kcal0,9 g2,6 g0,1 g0 g
Basilika, tuore 10 g  5 rl0,8 dl2,7 kcal0,3 g0,1 g0,1 g0,2 g
Suola, annos 3g3 g    0 kcal0 g0 g0 g0 g
Mustapippuri 1 g 1/2 tl0,1 rl 2,8 kcal0,1 g0,4 g0 g0,3 g
Timjami (tuore) (Järvikylä), annos 10g10 g    4,7 kcal0,2 g0,7 g0,1 g0,3 g
Protsku Hiilari RasvaKoko resepti
1 annosta
639 g    1860 kcal1,8 g12 g198 g0,9 g
Ravintosisältö / annos639 g    1860 kcal1,8 g12 g198 g0,9 g
Ravintosisältö / 100g100 g    291 kcal0,3 g1,9 g31 g0,1 g
Loistava marinadi kasviksille! Tämä määrä toimii noin yhdelle kilolle kasviksia, esim.

porkkana, kukka- tai parsakaali, paprika, sipuli, kesäkurpitsa, munakoiso, sienet.

Paloittele kaikki kasvikset.

Kaalit kannattaa kiehauttaa nopeasti ennen marinointia, ja muut kasvikset esim.

paahtaa uunipellillä grillivastuksen alla kevyesti, kunnes saavat hiukan ruskeata väriä.

Eri kasvikset vaativat hiukan eri aikoja.

Sitten vaan ladotaan kasvikset kannelliseen lasi- /muovikulhoon, ja marinadi päälle.

Voit vielä tiivistää setin levittämällä päälle tuorekelmun.

Marinoi vähintään 4-5 tuntia, mielellään seuraavaan päivään.

Ennen tarjolle laittamista kannattaa ensin valuttaa liiat nesteet pois lävikössä.