Sämpylät

AineksetMäärä
(g)
Määrä
(kpl)
Määrä
(tl)
Määrä
(rl)
Määrä
(dl)
EnergiaPHRK
Maito, Kevyt250 g 50 tl17 rl2,5 dl115 kcal8 g12 g3,8 g0 g
Kuivahiiva (Rainbow), annos 11g30 g0,6 kpl   0 kcal0 g0 g0 g0 g
Sokeri 4 g1,3 kpl1 tl1/3 rl0,1 dl16 kcal0 g4 g0 g0 g
Suola, annos 3g3 g    0 kcal0 g0 g0 g0 g
Vehnäjauho puolikarkea 200 g  20 rl3,1 dl686 kcal20 g140 g2,4 g7 g
Sämpyläjauho rouheinen, sunnuntai (65g)300 g    1050 kcal36 g207 g5,7 g15 g
Rypsiöljy (Pirkka), annos 100g30 g    270 kcal0 g0 g30 g0 g
Protsku Hiilari RasvaKoko resepti
12 annosta
817 g    2137 kcal64 g363 g42 g22 g
Ravintosisältö / annos68 g    178 kcal5,4 g30 g3,5 g1,8 g
Ravintosisältö / 100g100 g    262 kcal7,9 g44 g5,1 g2,7 g
1. Lämmitä maito kädenlämpöiseksi ja lisää hiiva, sekoita puuhaarukalla.

Lisää sokeri, suola, vehnäjauhot ja n. puolet sämpyläjauhot.

2. Lisää öljy, alusta taikina käsin.

Lisää samalla sämpyläjauhoja sen verran, että taikina irtoaa astiasta ja siitä muotoutuu pehmeä kiinteä pallo.

3. Anna taikinan kohota kaksinkertaiseks
4. vaivaa taikinasta jauhotetulla alustalla tanko, jaa se 10-12 osaan ja leivo sämpylöiksi.

Nosta sämpylät pellille leivinpaperille ja anna kohota lämpimässä peitettynä.

5. Paista sämpylöitä 225 asteessa uunin keskitasossa noin 12min.