Vaniljajäätelö perus

AineksetMäärä
(g)
Määrä
(kpl)
Määrä
(tl)
Määrä
(rl)
Määrä
(dl)
EnergiaPHRK
Vaniljasokeri, 1 tl = 4 g (Dan sukker), annos 4g8 g    32 kcal0 g7,9 g0 g0 g
Munankeltuainen (Kela 1989), annos 100g160 g    547 kcal26 g0 g49 g0 g
Vispikerma laktoositon Valio 2dl200 g    720 kcal4 g5,4 g76 g0 g
Kevytkerma 10% rasvaa (Valio), annos 200g300 g    360 kcal10 g14 g30 g0 g
Maito, rasvaton (Valio) 200ml yksi lasillinen300 g 60 tl20 rl3 dl99 kcal10 g15 g0 g0 g
Sokeri 160 g53 kpl40 tl13 rl1,9 dl649 kcal0 g160 g0 g0 g
Protsku Hiilari RasvaKoko resepti
8 annosta
1128 g    2408 kcal50 g202 g155 g0 g
Ravintosisältö / annos141 g    301 kcal6,2 g25 g19 g0 g
Ravintosisältö / 100g100 g    213 kcal4,4 g18 g14 g0 g
TÄSTÄ TULEE KAKSI KONEELLISTA 1L KONEESSA, JOS HALUAT VAIN YHDEN, PUOLITA ANNOS.

8 KELTUAISTA ON N. 160 G

VOIT KORVATA RASVATTOMAN MAIDON + KEVYTKERMAN 600 G:LLA KULUTUSMAITOA

1. KUUMENNA MAITO + KERMA KATTILASSA KIEHUMISPISTEESEEN.

2. LISÄÄ JOUKKOON KESKENÄÄN VAAHDOTETUT SOKERI + KELTUAISET VÄHITELLEN SEKOITELLEN

3. KUUMENNA KOKO AJAN SEKOITELLEN, KUNNES SAKENEE

4. JÄÄHDYTÄ KYLMÄSSÄ N. 2 TUNTIA

5. VALMISTA JÄÄTELÖ KONEESSA NOIN 40-60 MIN KONEESTA JA HALUTUSTA KOOSTUMUKSESTA RIIPPUEN.

JOS HALUAT KOVAA JÄÄTELÖÄ ANNA JÄHMETTYÄ LISÄÄ PAKASTIMESSA.