Aleksanterinleivokset (vegaani)

AineksetMäärä
(g)
Määrä
(kpl)
Määrä
(tl)
Määrä
(rl)
Määrä
(dl)
EnergiaPHRK
Keiju kasvirasvalevite 70% (Raisio)125 g    788 kcal0 g0 g88 g0 g
Sokeri 85 g28 kpl21 tl7,1 rl1 dl345 kcal0 g85 g0 g0 g
Vaniljasokeri, 1 tl = 4 g (Dan sukker), annos 4g4 g    16 kcal0 g4 g0 g0 g
Leivinjauhe 3 g 0,6 tl0,2 rl 5,3 kcal0,2 g1,1 g0 g0 g
Maissitärkkelys 28 g  4 rl0,5 dl100 kcal0,1 g24 g0,2 g0 g
Vehnäjauho puolikarkea 228 g  23 rl3,5 dl781 kcal23 g159 g2,7 g8 g
Soijamaito (alpro soja)50 g    25 kcal1,9 g1,9 g1,1 g0 g
Mansikkahillo 58 g 10 tl3,4 rl1/2 dl130 kcal0,3 g31 g0,1 g0,5 g
Keiju kasvirasvalevite 70% (Raisio)20 g    126 kcal0 g0 g14 g0 g
Ekströms mansikkainen sekamehu22 g    7,7 kcal0,1 g1,9 g0,1 g0 g
Tomusokeri 1dl=60g90 g    360 kcal0 g90 g0 g0 g
Protsku Hiilari RasvaKoko resepti
10 annosta
712 g    2683 kcal26 g398 g106 g8,5 g
Ravintosisältö / annos71 g    267 kcal2,6 g40 g11 g0,8 g
Ravintosisältö / 100g100 g    377 kcal3,6 g56 g15 g1,2 g
Sekoita keiju + sokeri sähkövatkaimella viitisen minuuttia.

Sekoita kuivat aineet keskenään.

Lisää margariini-sokeriseokseen vuorotellen jauhoseosta ja maitoa.

Tee taikinasta kaksi n. 15 x 30 cm:n kokoista palaa leivinpaperille.

Paista 225 asteessa n. 10-12 minuuttia.

Anna jäähtyä.

Levitä hillo toisen levyn päälle ja nosta toinen levy katoksi.

Tee kuorrute ja levitä.