Ranskalainen kalakeitto

AineksetMäärä
(g)
Määrä
(kpl)
Määrä
(tl)
Määrä
(rl)
Määrä
(dl)
EnergiaPHRK
Katkarapu pienet (pirkka)45 g    30 kcal6,8 g0 g0,3 g0 g
Simpukoita, säilyke (pirkka) (150g)63 g    64 kcal11 g1,1 g1,7 g0 g
Seitiä kuutioina75 g    69 kcal14 g0 g0,8 g0 g
Tilli tuore3.8 g    1 kcal0,1 g0 g0 g0,1 g
Valkosipuli, tuore, silputtu3.8 g1 kpl   4 kcal0,3 g0,6 g0 g0,1 g
Sitruunamehu, laimentamaton15 g    3,2 kcal0 g0,2 g0 g0 g
Tomaatti paseerattu (Pirkka 500g)28 g    8,3 kcal0,3 g1,7 g0,1 g0,3 g
Vesi200 g 40 tl13 rl2 dl0 kcal0 g0 g0 g0 g
Sipuli (kuorittu)25 g0,5 kpl  0,3 dl6,8 kcal0,3 g1,2 g0,1 g0,4 g
Oliiviöljy (de cecco)0.8 g    6,6 kcal0 g0 g0,7 g0 g
Purjosipuli35 g0,2 kpl   6,7 kcal0,6 g0,8 g0,1 g0,7 g
Protsku Hiilari RasvaKoko resepti
1 annosta
493 g    200 kcal33 g5,6 g3,8 g1,6 g
Ravintosisältö / annos493 g    200 kcal33 g5,6 g3,8 g1,6 g
Ravintosisältö / 100g100 g    40 kcal6,7 g1,1 g0,8 g0,3 g
1 kpl purjo
1 rlk oliiviöljyä (De Cecco)
1 kpl sipuli
8 dl vettä
1 dl paseerattua tomaattia (Pirkka)
1 sitruunan mehu
1 yksikyntinen valkosipuli (tai 3-4 kynttä)
1 tl suolaa
1 tl timjamia
musta/valkopippuri
300 g seitiä (Euroshopper)
1 prk simpukoita (Pirkka)
1 pss katkarapuja (Pirkka, pieni pussi)
1 ruukkutilli

Kuullota purjo ja sipuli oliiviöljyssä.

Lisää vesi, paseerattu tomaatti, sitruunamehu ja hienonnettu valkosipuli.

Mausta suolalla, timjamilla ja pippurilla.

Lisää seitikuutiot ja anna hautua n. 15 min. Lisää simpukat ja viimeiseksi katkaravut sekä tilli (älä enää keitä, katkaravut sitkistyvät).