Tomaattipasta

AineksetMäärä
(g)
Määrä
(kpl)
Määrä
(tl)
Määrä
(rl)
Määrä
(dl)
EnergiaPHRK
Oliiviöljy 14 g 2,8 tl1 rl0,2 dl124 kcal0 g0 g14 g0 g
Sipuli (kuorittu)75 g1,4 kpl  0,8 dl20 kcal1 g3,6 g0,2 g1,3 g
Luumutomaatti pirkka, 83g500 g    100 kcal3 g19 g1,5 g30 g
Valkosipuli 8 g2 kpl   8,7 kcal0,6 g1,3 g0 g0,2 g
Barilla pipe rigatte (Barilla), annos 200g200 g    674 kcal25 g134 g4 g12 g
Protsku Hiilari RasvaKoko resepti
4 annosta
797 g    927 kcal30 g158 g20 g44 g
Ravintosisältö / annos199 g    231 kcal7,4 g40 g4,9 g11 g
Ravintosisältö / 100g100 g    116 kcal3,7 g20 g2,5 g5,5 g
Kuullota 1 rkl öliiviöljyssä 2 sipulia ja 2 valkosipulinkynttä ja lisää 500 g mielellään luumutomaatteja, mutta toki muutkin tomaatit käy. Mausta suolalla, mustapippurilla ja oreganolla ja hauduttele noin 15 min. Lisää lopuksi basilikaa.

Keitä lisäksi pastaa.

Yhdessä annoksessa on noin 232 kcal, jos kuivapastaa on keitetty noin 50 g per ruokailija.