Perunasalaatti

AineksetMäärä
(g)
Määrä
(kpl)
Määrä
(tl)
Määrä
(rl)
Määrä
(dl)
EnergiaPHRK
Peruna, vanha, kuorittu 560 g9 kpl   426 kcal11 g87 g1,1 g5,6 g
Luonnonjogurtti, rasvaton 0,5% (Ingman)200 g    80 kcal8,2 g11 g1 g0 g
Sipuli (kuorittu)10 g0,2 kpl  0,1 dl2,7 kcal0,1 g0,5 g0 g0,2 g
Maustekurkku80 g0,8 kpl   13 kcal0,6 g2,4 g0,1 g1,4 g
Ruohosipuli, tuore10 g  1,4 rl1/4 dl2,7 kcal0,1 g0,4 g0,1 g0,1 g
Sokeri 1 g1/3 kpl1/4 tl0,1 rl 4,1 kcal0 g1 g0 g0 g
Valkoviinietikka (Rajamäen)5 g    1 kcal0 g0,3 g0 g0 g
Protsku Hiilari RasvaKoko resepti
8 annosta
866 g    530 kcal20 g102 g2,3 g7,3 g
Ravintosisältö / annos108 g    66 kcal2,4 g13 g0,3 g0,9 g
Ravintosisältö / 100g100 g    61 kcal2,3 g12 g0,3 g0,8 g
Keitä 8-10 perunaa vedessä ja anna niiden jäähtyä.

Pistä 2 dl jogurttia valumaan kahvisuppiloon suodatinpaperin kanssa.

Leikkaa perunat, etikkakurkku ja sipuli sekä ruohosipuli silpuksi.

Mausta valunut jogurtti suolalla, 1 mm sokeria, mustapippurilla ja 1 tl etikkaa.

Yhdessä annoksessa on noin 65 kcal.