Mantelileipä (rahka) - karppi - sovellettuSCD

AineksetMäärä
(g)
Määrä
(kpl)
Määrä
(tl)
Määrä
(rl)
Määrä
(dl)
EnergiaPHRK
Kananmuna kuoreton 150 g2,7 kpl   214 kcal19 g0,5 g15 g0 g
Maitorahka, maustamaton (Valio) 250 g, 1 purkki250 g 50 tl17 rl2,5 dl160 kcal28 g11 g1 g0 g
Valkoviinietikka (Rajamäen)5 g    1 kcal0 g0,3 g0 g0 g
Parmesan formaggio da pasta27 g    123 kcal11 g0 g8,9 g0 g
Leivinjauhe 4 g 0,8 tl0,3 rl 7 kcal0,2 g1,5 g0 g0 g
Manteli 210 g  21 rl3 dl1293 kcal51 g14 g113 g15 g
Rypsiöljy 21 g 4,2 tl1,5 rl0,2 dl186 kcal0 g0 g21 g0 g
Ruokasuola jodioitu 2 g 0,3 tl0,1 rl 0,1 kcal0 g0 g0 g0 g
Pellavansiemen kokonainen/rouhe 35 g    113 kcal10 g2,5 g7 g11 g
Seesaminsiemen, kuorineen 28 g 9 tl3,1 rl0,5 dl189 kcal7,5 g1,9 g16 g3,4 g
KauraKuitunen (Hirvelä)29 g    36 kcal2,1 g4,7 g1 g20 g
Protsku Hiilari RasvaKoko resepti
19 annosta
761 g    2322 kcal128 g36 g184 g49 g
Ravintosisältö / annos40 g    122 kcal6,7 g1,9 g10 g2,6 g
Ravintosisältö / 100g100 g    305 kcal17 g4,7 g24 g6,5 g
Ensin kosteat aineet kulhoon ja sekaisin, sitten kuivat aineet perään, sekoitus ja uuniin 175 astetta n. 30 min

Annoksesta tulee 19 kpl keskimäärin 32g/kpl valmispaino siis.

Painohävikki valmistuksessa n. 20%. => punnittu valmispaino + 20% = raakapaino eli se joka tallennetaan kalorilaskuriin.

Näitä voi syödä myös makeana kahvileipänä kun laittaa päälle jotain makeaa, NAM!

Juuri valmistuneesta taikinasta kun nostaa nokareita pellille, ei tarvitse taputella, leviävät uunissa itsestään littanoiksi.

Noin 10 min odottelua ja saat nokareista enemmän oikean sämpylän oloisia, nyt kannattaa hieman muotoillakin, niin saat pyöreitä ja tasaisia.