Intialainen linssimuhennos

AineksetMäärä
(g)
Määrä
(kpl)
Määrä
(tl)
Määrä
(rl)
Määrä
(dl)
EnergiaPHRK
Linssit, punaiset, kuivattuna (Gogreen), annos 100g300 g    975 kcal72 g147 g3 g36 g
Sipuli (kuorittu)40 g0,7 kpl  0,4 dl11 kcal0,5 g1,9 g0,1 g0,7 g
Sipuli (kuorittu)40 g0,7 kpl  0,4 dl11 kcal0,5 g1,9 g0,1 g0,7 g
Valkosipuli 20 g5 kpl   22 kcal1,6 g3,3 g0,1 g0,4 g
Chili paprika punainen30 g    12 kcal0,6 g2,7 g0 g0 g
Curryjauhe (-), annos 5g15 g    49 kcal1,5 g7,5 g1,5 g1,5 g
Kardemumma, annos 2g2 g    6,2 kcal0,2 g1,4 g0,1 g0,6 g
Neilikka, annos 4g4 g    15 kcal0,1 g3,2 g0,1 g0 g
Kanelitanko (Söderman), annos 11g15 g    91 kcal1 g8,7 g5,3 g0 g
Tomaattipyree (Rainbow), annos 70g35 g    26 kcal1,6 g4,5 g0,1 g0 g
Kookosöljy kylmäpuristettu (Biona organic), annos 5g20 g    171 kcal0 g0 g20 g0 g
Vesi, vesijohtovesi 200 g 40 tl13 rl2 dl0 kcal0 g0 g0 g0 g
Protsku Hiilari RasvaKoko resepti
3 annosta
721 g    1388 kcal80 g182 g30 g40 g
Ravintosisältö / annos240 g    462 kcal26 g61 g10 g13 g
Ravintosisältö / 100g100 g    192 kcal11 g25 g4,2 g5,5 g
Huuhdo linssit ja keitä ne vedessä pehmeiksi.

Älä lisää suolaa veteen etteivät linssit kovetu.

Pilko pieni sipuli keitinveteen.

Punertaville linsseille riittää noin 20-25 minuutin keittäminen.

Hienonna sipuli ja valkosipuli.

Kuullota niitä öljyssä tai kirkastetussa voissa.

Lisää mausteet ja karrijauhe.

Kuullota vielä 3-4 minuuttia.

Mausta ruokalusikallisella tomaattipyreetä.

Lisää keitetyt linssit.

Lisää tarvittaessa myös hieman vettä.

Tarkista suola ja purista hieman sitruunamehua mausteeksi.

Tarjoa keitetyn basmatiriisin kera.