Chili con verdura

AineksetMäärä
(g)
Määrä
(kpl)
Määrä
(tl)
Määrä
(rl)
Määrä
(dl)
EnergiaPHRK
Valkoiset pavut (Bonduelle), annos 100g500 g    450 kcal30 g75 g0,5 g0 g
Paprika vihreä 136 g0,8 kpl   29 kcal1,3 g3,4 g0,4 g2,6 g
Sipuli (kuorittu)160 g2,9 kpl  1,8 dl43 kcal2,1 g7,7 g0,3 g2,7 g
Valkosipuli 20 g5 kpl   22 kcal1,6 g3,3 g0,1 g0,4 g
Chili paprika punainen40 g    16 kcal0,8 g3,6 g0 g0 g
Pirkka luomu tomaattimurska500 g    150 kcal7 g33 g2,5 g0 g
Kasvisliemikuutio, luomu (Reformi), annos 12g12 g    26 kcal1,7 g2,6 g1 g0 g
Dubliner Cheese, irlantilainen (Kerrygold), annos 50g200 g    784 kcal52 g0,4 g64 g0 g
Protsku Hiilari RasvaKoko resepti
4 annosta
1568 g    1520 kcal97 g129 g69 g5,7 g
Ravintosisältö / annos392 g    380 kcal24 g32 g17 g1,4 g
Ravintosisältö / 100g100 g    97 kcal6,2 g8,2 g4,4 g0,4 g
Pane valkoiset pavut edellisenä iltana likoamaan runsaaseen veteen.

Huuhdo ja keitä 2-3 tuntia runsaassa vedessä.

Älä suolaa, sillä suola kuivattaa pavut.

Mausta keitinvesi laakerinlehdillä ja sipulilla, johon on painettu pari mausteneilikkaa.

Papuja kannattaa keittää kerralla enemmänkin, sillä ne voi pakastaa seuraavaa ruokalajia varten.

Voit tietysti käyttää myös valmiita tölkkipapuja.

Kuullota pilkottu sipuli ja paprika pannulla öljyssä.

Lisää valkosipulisilppu sekä chilijauhe tai punainen chilipalko, josta sisus ja siemenet poistettu.

Lisää tomaattimurska ja kasvisliemikuutio.

Tarkista suola ja pippuri.

Keitä 10 minuuttia.

Lisää juustoraaste ja hämmennä, kunnes juusto on sulanut.

Tarjoa ruskean kokojyväriisin kera.

Lisää pinnalle koristeeksi pilkottua kevätsipulia.