Titan tonnikapullat

AineksetMäärä
(g)
Määrä
(kpl)
Määrä
(tl)
Määrä
(rl)
Määrä
(dl)
EnergiaPHRK
Tonnikala vedessä 270 g  27 rl4,9 dl282 kcal61 g0 g4,1 g0 g
Kauraryynit (Puuppolan aitokaura), annos 100g6 g    22 kcal0,9 g3,5 g0,4 g0,6 g
Vehnäjauho puolikarkea 12 g  1,2 rl0,2 dl41 kcal1,2 g8,4 g0,1 g0,4 g
Sipuli (kuorittu)30 g0,6 kpl  1/3 dl8,1 kcal0,4 g1,4 g0,1 g0,5 g
Kananmuna kuoreton 55 g1 kpl   79 kcal6,9 g0,2 g5,6 g0 g
Kananmunan valkuainen 66% kananmunan massasta 34 g1 kpl   14 kcal3,3 g0,1 g0 g0 g
Protsku Hiilari RasvaKoko resepti
2 annosta
407 g    446 kcal73 g14 g10 g1,5 g
Ravintosisältö / annos204 g    223 kcal37 g6,8 g5,2 g0,8 g
Ravintosisältö / 100g100 g    110 kcal18 g3,3 g2,5 g0,4 g
Tonnikalaa vedessä 2 prk
Kauraryynit 1 rkl
Vehnäjauhot 1 rkl
sipulia 30g
kananmuna 1kpl
kananmunan valkuainen 1kpl
sitruunapippuria
suolaa

Valuta tonnikalasta vesi, laita kulhoon.

Riko munat ja sekoita tonnikalan joukkoon, muista että toisesta munasta vain valkuainen! Sekoita joukkoon sipuli, kauraryynit, jauhot, suola ja pippuri.

Tekaise pullat ja paista keskikuumalla lämmöllä kullanruskeiksi.

Laita pullat sen jälkeen vielä uunivuokaan ja kypsennä 170 asteisessa uunissa n. 7min.

Maistuu hyvältä salaatin ja kevyen jogurtti-sitruunakastikkeen kanssa :)