Tomaatti-mozzarellapiirakka
Ainekset | Määrä (g) | Määrä (kpl) | Määrä (tl) | Määrä (rl) | Määrä (dl) | Energia | P | H | R | K |
Sinappi | 32 g | | 6,4 tl | 2 rl | 0,3 dl | 42 kcal | 1,4 g | 4,5 g | 1,9 g | 0,5 g |
Tomaatti | 650 g | 5,2 kpl | | | | 148 kcal | 3,6 g | 22 g | 2 g | 9 g |
Juusto, mozzarella | 300 g | | | | | 782 kcal | 56 g | 0 g | 61 g | 0 g |
Piirakkataikina suolaiseen leivontaan (Myllyn paras), annos 380g | 380 g | | | | | 1311 kcal | 30 g | 148 g | 64 g | 7,6 g |
|
| Koko resepti 12 annosta | 1362 g | | | | | 2283 kcal | 90 g | 175 g | 129 g | 17 g |
Ravintosisältö / annos | 114 g | | | | | 191 kcal | 7,6 g | 15 g | 11 g | 1,4 g |
Ravintosisältö / 100g | 100 g | | | | | 168 kcal | 6,6 g | 13 g | 9 g | 1,3 g |
Pohja:
200 g margariinia
4 dl vehnäjauhoja
1 ½ rkl vettä
Täyte:
2 rkl Dijon-sinappia
1 ½ dl parmesan-raastetta
6-8 luumutomaattia
250-300 g mozzarellaa
suolaa
mustapippuria
Basilikaöljy:
½ dl oliiviöljyä
½ ruukkua basilikaa
½ (tai 1 pieni) valkosipulinkynsi
suolaa
mustapippuria
Koristelu:
basilikaa
rucolaa
Voitele piirasvuoka (halkaisija 24-26 cm). Yhdistä nyppien margariini ja jauhot.
Lisää vesi.
Painele taikina kevyesti vuoan pohjalle ja reunoille.
Esipaista pohjaa 200 asteessa 10 min.
Sivele pohja sinapilla ja ripottele päälle parmesan-raaste.
Viipaloi tomaatit ja mozzarella.
Lado viipaleet vuokaan.
Mausta suolalla ja mustapippurilla.
Paista 225 asteessa 20-30 min.
Sekoita oliiviöljy, basilikanlehdet ja valkosipuli sauva/tehosekoittimella.
Mausta suolalla ja pippurilla.
Ripottele basilikaöljyä piirakan päälle ennen tarjoilua.
Koristele piirakka basilikan- ja rucolanlehdillä.