Tomaatti-mozzarellapiirakka

AineksetMäärä
(g)
Määrä
(kpl)
Määrä
(tl)
Määrä
(rl)
Määrä
(dl)
EnergiaPHRK
Sinappi 32 g 6,4 tl2 rl0,3 dl42 kcal1,4 g4,5 g1,9 g0,5 g
Tomaatti 650 g5,2 kpl   148 kcal3,6 g22 g2 g9 g
Juusto, mozzarella 300 g    782 kcal56 g0 g61 g0 g
Piirakkataikina suolaiseen leivontaan (Myllyn paras), annos 380g380 g    1311 kcal30 g148 g64 g7,6 g
Protsku Hiilari RasvaKoko resepti
12 annosta
1362 g    2283 kcal90 g175 g129 g17 g
Ravintosisältö / annos114 g    191 kcal7,6 g15 g11 g1,4 g
Ravintosisältö / 100g100 g    168 kcal6,6 g13 g9 g1,3 g
Pohja:
200 g margariinia
4 dl vehnäjauhoja
1 ½ rkl vettä

Täyte:
2 rkl Dijon-sinappia
1 ½ dl parmesan-raastetta
6-8 luumutomaattia
250-300 g mozzarellaa
suolaa
mustapippuria

Basilikaöljy:
½ dl oliiviöljyä
½ ruukkua basilikaa
½ (tai 1 pieni) valkosipulinkynsi
suolaa
mustapippuria

Koristelu:
basilikaa
rucolaa

Voitele piirasvuoka (halkaisija 24-26 cm). Yhdistä nyppien margariini ja jauhot.

Lisää vesi.

Painele taikina kevyesti vuoan pohjalle ja reunoille.

Esipaista pohjaa 200 asteessa 10 min.

Sivele pohja sinapilla ja ripottele päälle parmesan-raaste.

Viipaloi tomaatit ja mozzarella.

Lado viipaleet vuokaan.

Mausta suolalla ja mustapippurilla.

Paista 225 asteessa 20-30 min.

Sekoita oliiviöljy, basilikanlehdet ja valkosipuli sauva/tehosekoittimella.

Mausta suolalla ja pippurilla.

Ripottele basilikaöljyä piirakan päälle ennen tarjoilua.

Koristele piirakka basilikan- ja rucolanlehdillä.