Broileria kesäkurpitsa-munakoiso lisäkkeellä

AineksetMäärä
(g)
Määrä
(kpl)
Määrä
(tl)
Määrä
(rl)
Määrä
(dl)
EnergiaPHRK
Kesäkurpitsakeitto 350g400 g    196 kcal7,2 g22 g8 g0 g
Munakoiso, tuore300 g3/4 kpl  10 dl54 kcal1,5 g9 g0,6 g7,5 g
Sipuli (kuorittu)60 g1,1 kpl  2/3 dl16 kcal0,8 g2,9 g0,1 g1 g
Valkosipulinkynsi keskikokoinen 3,5 g10 g2,5 kpl   10 kcal0,8 g1,6 g0,1 g0,2 g
Soijakastike 18 g 3 tl1 rl0,2 dl11 kcal0,9 g1,7 g0 g0 g
Broilerifilee, hunajamarinadi, raaka 800 g5,3 kpl   1349 kcal157 g10 g76 g0 g
Kerma , kuohukerma, rasvaa 35 % 150 g 30 tl10 rl1,5 dl495 kcal3 g4,5 g53 g0 g
Boursin cuisine 3 pippuria 20% (Boursin), annos 250g150 g    321 kcal4,5 g8,3 g30 g0 g
Öljyt, oliiviöljy (Bertolli Extra Vergine) 13,5 g 1 rkl27 g    243 kcal0 g0 g27 g0 g
Protsku Hiilari RasvaKoko resepti
4 annosta
1915 g    2696 kcal176 g60 g194 g8,7 g
Ravintosisältö / annos479 g    674 kcal44 g15 g49 g2,2 g
Ravintosisältö / 100g100 g    141 kcal9 g3,1 g10 g0,5 g
1 munakoiso
1 kesäkurpitsa
1 iso sipuli
2-4 valkosipulinkynsi
1 rkl soijakastike
1 rkl öljyä

4 broilerin rintafilee, marinoitu
1 rkl öljyä
0,5 tl curry
0,5 tl paprikajauhetta
0,5 tl juustokuminaa
(0,5 tl chilijauhetta)
soijaa tai suolaa
1,5 dl kermaa
150 g maustettua tuorejuustoa(esim.

sipuli tai 3 pippuri sopii hyvin)

Hyvä marinadiohje:
4 rkl soijaa
3 rkl sitruunamehua
2 valkosipulia murskattuna
0,5-1 tl curry
0,5-1 tl paprikajauhetta
0,5-1tl juustokuminaa
(0,5 tl chilijauhetta)

Pese ja kuutioi kesäkurpitsa ja munakoiso n. 2 x 2 cm:n kokoisiksi paloiksi.

Pilko sipulit.

Kuumenna 1 rkl öljy pannulla ja kuullota ensin hetki sipuleita, sitten lisää pilkotut vihannekset ja kääntele pannulla.

Lisää pannulle soija, kun näyttää, että öljyn kosteus ei riitä.

Mikään ei saa palaa pohjaan.

Hauduta miedolla lämmöllä ja sekoittele välillä kunnes vihannekset ovat kypsiä.

Siirrä sitten vihannekset kasariin tai kattilaan broilerin kypsennyksen ajaksi (pienellä lämmölle).

Kuumenna paistinpannulla 1 rkl öljyä ja lisää siihen maustejauheet hetkeksi paahtumaan.

Älä anna palaa.

Lisää sitten lihanpalat ja kypsennä juuri ja juuri kypsäksi, näin säilyy mehevyys.

Lisää suolaa tai soijaa maun mukaan.

Lisää pannuun 1,5 dl kermaa ja 150g tuorejuustoa, sekoittele, kiehauta ihan pikaisesti ja sammuta sitten levy.

Anna hautua noin 3 min kunnes lihat varmasti kypsiä.

Ja sitten vaan syömään!