Papoutsakia

AineksetMäärä
(g)
Määrä
(kpl)
Määrä
(tl)
Määrä
(rl)
Määrä
(dl)
EnergiaPHRK
Munakoiso 500 g1,3 kpl  17 dl112 kcal2,5 g16 g1 g13 g
Oliiviöljy 15 g 3 tl1,1 rl0,2 dl133 kcal0 g0 g15 g0 g
Sipuli (kuorittu)120 g2,2 kpl  1,3 dl32 kcal1,6 g5,8 g0,2 g2 g
Valkosipuli 5 g1,3 kpl   5,4 kcal0,4 g0,8 g0 g0,1 g
Jauheliha, naudan 10% paistijauheliha500 g    830 kcal95 g0 g50 g0 g
Tomaattimurska 120 g  8 rl1,2 dl35 kcal0,7 g6,4 g0,2 g2,3 g
Kananmuna kuoreton 55 g1 kpl   79 kcal6,9 g0,2 g5,6 g0 g
Vehnäjauho, durum 50 g 13 tl4,6 rl0,7 dl177 kcal6,5 g32 g1,2 g6,3 g
Maito, rasvaton (Valio) 200ml yksi lasillinen500 g 100 tl33 rl5 dl165 kcal17 g25 g0 g0 g
Margariini 60%, becel laktoositon 50 g 10 tl3,6 rl0,5 dl265 kcal0 g0 g30 g0 g
Protsku Hiilari RasvaKoko resepti
4 annosta
1915 g    1834 kcal130 g85 g103 g23 g
Ravintosisältö / annos479 g    459 kcal33 g21 g26 g5,8 g
Ravintosisältö / 100g100 g    96 kcal6,8 g4,4 g5,4 g1,2 g
2 munakoisoa
oliiviöljyä
1 iso hienonnettu sipuli
2 hienonnettua valkosipulin kynttä
500 g lampaan- tai naudanjauhelihaa
3-4 kypsää punaista tomaattia tai 1 tlk tomaattimurskaa
persiljaa
suolaa
mustapippuria

Kastike:
vajaa 1 dl jauhoja
50 g voita
5 dl maitoa
1 tl muskottipähkinää
(suolaa), mustapippuria
1 muna
fetaa tai parmesaania

Leikkaa munakoisot pitkittäin puolikkaiksi.

Voitele leikattu pinta öljyllä ja pane uunivuokaan.

Lisää muutama lusikallinen suolalla maustettua vettä ja paista 200 asteisessa uunissa, kunnes munakoisot pehmenevät.

Ota munakoisot uunista ja anna jäähtyä.

Valmistele sillä aikaa täyte.

Kuullota sipulit, valkosipuli ja liha öljyssä.

Lisää tomaatti ja yrtit ja hauduta, kunnes seos sakenee.

Kaavi munakoison puolikkaista sisusta varovasti teelusikalla niin, että kuoriin jää noin ½ senttiä sisustaa.

Hienonna ja lisää täytteen joukkoon.

Mausta suolalla ja mustapippurilla.

Anna jäähtyä.

Lisää muna.

Aseta munakoison kuoret oliiviöljyllä voideltuun uunivuokaan ja täytä lihaseoksella.

Kuumenna uuni 200 asteiseksi.

Kiehauta kastiketta varten voi ja jauhot kattilassa.

Lisää maito hyvin vatkaten ja keitä matalalla lämmöllä, kunnes kastike sakenee.

Ota pois liedeltä ja lisää muna ja juusto.

Mausta muskottipähkinällä ja tarpeen mukaan suolalla ja pippurilla.

Jaa kastike munakoisoille niin, että se peittää lihatäytteen.

Paista uunissa, kunnes pienet kengät ovat kauniin ruskeita, noin 30-40 minuuttia.

Mukailtu HOK-Elanto -lehden ohjeesta