Siemenleipä

AineksetMäärä
(g)
Määrä
(kpl)
Määrä
(tl)
Määrä
(rl)
Määrä
(dl)
EnergiaPHRK
Vesi, vesijohtovesi 500 g 100 tl33 rl5 dl0 kcal0 g0 g0 g0 g
Ruokaöljy keskiarvo 90 g 18 tl6,4 rl1 dl795 kcal0 g0 g90 g0 g
Kuivahiiva (Rainbow), annos 11g11 g0,2 kpl   0 kcal0 g0 g0 g0 g
Suola, annos 3g7.5 g    0 kcal0 g0 g0 g0 g
Siirappi 40 g 5,7 tl2 rl0,3 dl121 kcal0 g30 g0 g0 g
Mantelirouhe (Rainbow), annos 100g35 g    210 kcal7,4 g2,4 g19 g0 g
Kurpitsansiemen (Gogreen), annos 20g100 g    560 kcal33 g13 g42 g4 g
Sämpyläjauho, vehnäjauho, ruisjauho, vehnärouhe 550 g  61 rl10 dl1728 kcal58 g327 g12 g30 g
Auringonkukansiemen 100 g  6,7 rl1 dl594 kcal23 g13 g50 g6 g
Protsku Hiilari RasvaKoko resepti
20 annosta
1434 g    4008 kcal122 g384 g213 g40 g
Ravintosisältö / annos72 g    201 kcal6,1 g19 g11 g2 g
Ravintosisältö / 100g100 g    280 kcal8,5 g27 g15 g2,8 g
2 1/2 dl vettä
1/2 dl ruokaöljyä
12 g hiivaa
3/4 tl suolaa
1 rkl siirappia
1/2 dl saksanpähkinöitä (rouhittuna)
1/2 dl kurpitsansiemeniä
5 dl sämpyläjauhoja

Pinnalle
1 rkl siirappia
1 rkl vettä
1/2 dl saksanpähkinöitä
1/2 dl kurpitsansiemeniä

Lämmitä vesi kädenlämpöiseksi.

Lisää öljy, hiiva, suola ja siirappi.

Sekoita hyvin.

Lisää pähkinä-siemensekoitus ja jauhot.

Alusta taikina kimmoisaksi.

Kaada taikina leivinpaperilla vuorattuun tai voideltuun leipävuokaan.

Peitä ja anna taikinan kohota kaksinkertaiseksi.

Voitele leipä vedellä notkistetulla siirapilla.

Koristele pähkinöillä ja siemenillä.

Kypsennä 175 asteessa noin 25 minuuttia.

Tarjoa leipä alkuruokien kanssa.