Kaura-kukkakaalipiirakka

AineksetMäärä
(g)
Määrä
(kpl)
Määrä
(tl)
Määrä
(rl)
Määrä
(dl)
EnergiaPHRK
Kaurajauho 138 g  17 rl2,5 dl515 kcal20 g78 g10 g14 g
Voi 45 g 9 tl3,2 rl0,5 dl326 kcal0,5 g0,2 g37 g0 g
Pehmeä rasvaton maitorahka (Valio), annos 250g90 g    54 kcal9 g3,9 g0,3 g0 g
Sipuli 170 g3,1 kpl  1,9 dl51 kcal2,1 g8,2 g0,3 g2,9 g
Kukkakaali 350 g0,6 kpl  8,8 dl84 kcal6,3 g7,7 g1,1 g8,1 g
Luomu kaurajuoma (Oatly), annos 100g250 g    88 kcal2,5 g16 g1,3 g2 g
Kananmuna kuoreton 100 g1,8 kpl   143 kcal13 g0,3 g10 g0 g
Kapris etikkaliemessä, Figaro65 g    20 kcal1,4 g2,7 g0,3 g2,1 g
Protsku Hiilari RasvaKoko resepti
6 annosta
1208 g    1281 kcal54 g118 g60 g29 g
Ravintosisältö / annos201 g    213 kcal9 g20 g10 g4,8 g
Ravintosisältö / 100g100 g    106 kcal4,5 g10 g5 g2,4 g
Sekoita pohjan aineet kulhossa ja kaulitse pyöreäksi levyksi leivinpaperien välissä.

Kumoa taikinalevy voidellun piirakkavuoan päälle ja tasoita reunat vuoan reunaa vasten.

Esipaista pohjaa n. 10 min. Lisää paloitellut kukkakaalit ja kevätsipulit varsineen vuokaan.

Sekoita kauramunamaito ja siihen mausteet (ruusuola, kuivattu chili, kuivattu salvia ja muskottipähkinä) ja kaada piirakan päälle.

Paista uunissa kunnes pinta on kullan ruskea ja munamaito hyytynyt.