Mansikka-mannapuuro

AineksetMäärä
(g)
Määrä
(kpl)
Määrä
(tl)
Määrä
(rl)
Määrä
(dl)
EnergiaPHRK
Mehu, mehujuoma 500 g 100 tl33 rl5 dl227 kcal0,2 g55 g0,1 g0,4 g
Mansikka 250 g  25 rl5 dl116 kcal1,3 g21 g0,5 g4,8 g
Sokeri 40 g13 kpl10 tl3,3 rl0,5 dl162 kcal0 g40 g0 g0 g
Mannasuurimo 125 g  8,3 rl1,3 dl395 kcal13 g80 g1,4 g4,4 g
Protsku Hiilari RasvaKoko resepti
6 annosta
915 g    901 kcal14 g196 g2 g10 g
Ravintosisältö / annos153 g    151 kcal2,4 g33 g0,3 g1,6 g
Ravintosisältö / 100g100 g    99 kcal1,6 g21 g0,2 g1 g
1 l vettä + mehua
1 l mansikoita
½-1 dl sokeria
½-1 tl mineraalisuolaa (Pan)
2½ dl Myllyn Paras Mannasuurimoita tai Kauramannasuurimoita

Valmista laimennettu mehu seuraavasti: esim.

vettä n. 7 dl + mehua n. 3 dl, tarkista sopiva voimakkuus ja kiehauta mehu kattilassa.

Lisää mansikat, sokeria (määrään vaikuttaa mehun voimakkuus ja makeus), hiven suolaa ja mannasuurimot vatkaten sekaan.

Anna kypsyä hiljalleen n. 10 min välillä sekoittaen.

Tarjoile kuumana tai kylmänä.

Resepti: Arja Savela, Myllyn Paras Oy