Briam

AineksetMäärä
(g)
Määrä
(kpl)
Määrä
(tl)
Määrä
(rl)
Määrä
(dl)
EnergiaPHRK
Kesäkurpitsa zucchini 116 g1/3 kpl   21 kcal0,6 g2,9 g0,5 g0,8 g
Peruna, vanha, kuorittu 67 g1,1 kpl   51 kcal1,3 g10 g0,1 g0,7 g
Sipuli (kuorittu)10 g0,2 kpl  0,1 dl2,7 kcal0,1 g0,5 g0 g0,2 g
Paprika punainen 17 g0,1 kpl   5 kcal0,2 g0,8 g0,1 g0,3 g
Tomaattimurska, yrteillä maustettu, Rainbow, 370g62 g  4,1 rl0,6 dl22 kcal0,6 g4,2 g0,3 g0,9 g
Oliiviöljy 23 g 4,5 tl1,6 rl1/4 dl199 kcal0 g0 g23 g0 g
Vesi, vesijohtovesi 25 g 5 tl1,7 rl1/4 dl0 kcal0 g0 g0 g0 g
Juusto, salaattijuusto, rasvaa 10-13 %, lehmänmaito, suolaliemessä 100 g   1,7 dl195 kcal16 g3,7 g13 g0 g
Protsku Hiilari RasvaKoko resepti
6 annosta
420 g    496 kcal19 g23 g37 g2,9 g
Ravintosisältö / annos70 g    83 kcal3,1 g3,8 g6,1 g0,5 g
Ravintosisältö / 100g100 g    118 kcal4,5 g5,4 g8,7 g0,7 g
700 g kesäkurpitsaa
400 g perunoita
1 sipuli
3 valkosipulinkynttä
1 paprika
400 g tölkki tomaattimurskaa
1,5 dl neitsytoliiviöljyä
1,5 dl vettä
1 tl oreganoa
3 rkl persiljaa
suolaa, mustapippuria
(fetaa)

Viipaloit kesäkurpitsa ja perunat, pilko sipulit ja paprika.

Lado vihannekset uunivuokaan, mausta ja sekoita hyvin.

Paista 190 C uunissa n. 1,5 tuntia.

Paistamisen loppuvaiheessa lisää halutessasi kuutioitua fetaa ja nosta uunin lämpötila 200 C n 15 viimeisen minuutin ajaksi.