Rinkutinkun jauhelihaperunapata

AineksetMäärä
(g)
Määrä
(kpl)
Määrä
(tl)
Määrä
(rl)
Määrä
(dl)
EnergiaPHRK
Porkkana, keskikokoinen 65g500 g7,7 kpl   140 kcal3 g30 g1 g13 g
Peruna, keskikokoinen 60g700 g10 kpl   420 kcal11 g91 g0,7 g6,3 g
Paistijauheliha 10%400 g    680 kcal80 g0 g40 g0 g
Lihaliemikuutio Maggi22 g    62 kcal2 g1,5 g5,1 g0 g
Protsku Hiilari RasvaKoko resepti
1 annosta
1622 g    1302 kcal96 g122 g47 g19 g
Ravintosisältö / annos1622 g    1302 kcal96 g122 g47 g19 g
Ravintosisältö / 100g100 g    80 kcal5,9 g7,5 g2,9 g1,2 g
Paistetaan jauheliha, kuoritaan ja pilkotaan perunat ja porkkanat viipaleiksi.

Ladotaan uuni pataan vuorotellen kerroksittain.

Tehdään lihaliemi ja kaadetaan vuokaan.

Lisätään vielä vettä niin paljon, että ainekset juuri ja juuri peittyvät.

Haudutetaan uunissa n. 200 astetta, kunnes ruoka on ihanan pehmeää ja kypsää.

Ruoassa voi käyttää lempimausteitaan.