Tomaattinen kanapata
Ainekset | Määrä (g) | Määrä (kpl) | Määrä (tl) | Määrä (rl) | Määrä (dl) | Energia | P | H | R | K |
Paprika, punainen | 143 g | | | | | 37 kcal | 1,3 g | 6,6 g | 0,6 g | 2,9 g |
Sipuli | 48 g | 0,9 kpl | | | 0,5 dl | 15 kcal | 0,6 g | 2,3 g | 0,1 g | 0,8 g |
Valkosipuli | 12 g | 3 kpl | | | | 13 kcal | 0,9 g | 2 g | 0,1 g | 0,3 g |
Tomaatti | 580 g | 4,6 kpl | | | | 132 kcal | 3,2 g | 20 g | 1,7 g | 8,1 g |
Broilerin koipireisi, nahaton, pelkkä liha | 750 g | | | | | 900 kcal | 120 g | 0 g | 28 g | 0 g |
Kanafondi makutiiviste (Knorr), annos 29g | 25 g | | | | | 15 kcal | 0,6 g | 2,1 g | 2,7 g | 0,2 g |
Vesi, vesijohtovesi | 600 g | | 120 tl | 40 rl | 6 dl | 0 kcal | 0 g | 0 g | 0 g | 0 g |
Vehnäjauho puolikarkea | 20 g | | | 2 rl | 0,3 dl | 69 kcal | 2 g | 14 g | 0,2 g | 0,7 g |
|
| Koko resepti 6 annosta | 2178 g | | | | | 1180 kcal | 129 g | 47 g | 34 g | 13 g |
Ravintosisältö / annos | 363 g | | | | | 197 kcal | 21 g | 7,8 g | 5,6 g | 2,2 g |
Ravintosisältö / 100g | 100 g | | | | | 54 kcal | 5,9 g | 2,2 g | 1,5 g | 0,6 g |
1 paprika
1 sipuli
3 valkosipulinkynttä
5 tomaattia
3 broilerin koipireisipalaa
6 dl (tai tarpeen mukaan) kanalientä
Pilko sipulit, paprika ja tomaatit, joista on kanta poistettu.
Tomaatit kannattaa jättää suurehkoiksi lohkoiksi.
Pilko koipireisipalat kahteen osaan nivelen kohdalta.
Poista nahka ja pyörittele palat vehnäjauhoissa.
Jos käytät marinoimatonta kanaa, mausta palat ennen jauhottamista makusi mukaan.
Kuullota sipulit ja paprika pannulla öljyssä ja laita pataan.
Ruskista sitten kananpalat ja lado ne pataan sipulien ja paprikan sekaan.
Laita pilkotut tomaatit pataan muiden ainesten joukkoon.
Mausta pippurilla ja vaikka yrteillä, esim timjamilla tai basilikalla.
Huuhdo paistinpannu kanaliemellä saadaksesi kaikki maut talteen ja kaada se sitten pataan.
Kanalientä kannattaa käyttää sen verran, että kananpalat peittyvät.
Paista 175-asteisessa uunissa 1-1,5 tuntia.
Tarjoa riisin tai esim perunoiden kera.