Tomaattinen kanapata

AineksetMäärä
(g)
Määrä
(kpl)
Määrä
(tl)
Määrä
(rl)
Määrä
(dl)
EnergiaPHRK
Paprika, punainen143 g    37 kcal1,3 g6,6 g0,6 g2,9 g
Sipuli 48 g0,9 kpl  0,5 dl15 kcal0,6 g2,3 g0,1 g0,8 g
Valkosipuli 12 g3 kpl   13 kcal0,9 g2 g0,1 g0,3 g
Tomaatti 580 g4,6 kpl   132 kcal3,2 g20 g1,7 g8,1 g
Broilerin koipireisi, nahaton, pelkkä liha750 g    900 kcal120 g0 g28 g0 g
Kanafondi makutiiviste (Knorr), annos 29g25 g    15 kcal0,6 g2,1 g2,7 g0,2 g
Vesi, vesijohtovesi 600 g 120 tl40 rl6 dl0 kcal0 g0 g0 g0 g
Vehnäjauho puolikarkea 20 g  2 rl0,3 dl69 kcal2 g14 g0,2 g0,7 g
Protsku Hiilari RasvaKoko resepti
6 annosta
2178 g    1180 kcal129 g47 g34 g13 g
Ravintosisältö / annos363 g    197 kcal21 g7,8 g5,6 g2,2 g
Ravintosisältö / 100g100 g    54 kcal5,9 g2,2 g1,5 g0,6 g
1 paprika
1 sipuli
3 valkosipulinkynttä
5 tomaattia
3 broilerin koipireisipalaa
6 dl (tai tarpeen mukaan) kanalientä

Pilko sipulit, paprika ja tomaatit, joista on kanta poistettu.

Tomaatit kannattaa jättää suurehkoiksi lohkoiksi.

Pilko koipireisipalat kahteen osaan nivelen kohdalta.

Poista nahka ja pyörittele palat vehnäjauhoissa.

Jos käytät marinoimatonta kanaa, mausta palat ennen jauhottamista makusi mukaan.

Kuullota sipulit ja paprika pannulla öljyssä ja laita pataan.

Ruskista sitten kananpalat ja lado ne pataan sipulien ja paprikan sekaan.

Laita pilkotut tomaatit pataan muiden ainesten joukkoon.

Mausta pippurilla ja vaikka yrteillä, esim timjamilla tai basilikalla.

Huuhdo paistinpannu kanaliemellä saadaksesi kaikki maut talteen ja kaada se sitten pataan.

Kanalientä kannattaa käyttää sen verran, että kananpalat peittyvät.

Paista 175-asteisessa uunissa 1-1,5 tuntia.

Tarjoa riisin tai esim perunoiden kera.