Appelsiini-mantelikakku

AineksetMäärä
(g)
Määrä
(kpl)
Määrä
(tl)
Määrä
(rl)
Määrä
(dl)
EnergiaPHRK
Voi 175 g 35 tl13 rl1,8 dl1270 kcal2,1 g0,7 g142 g0 g
Sokeri 170 g57 kpl43 tl14 rl2 dl690 kcal0 g170 g0 g0 g
Kananmuna kuoreton 165 g3 kpl   235 kcal21 g0,5 g17 g0 g
Vehnäjauhot (type 55), annos 65g228 g    771 kcal20 g162 g2,1 g0 g
Mantelijauhe (Meira), annos 80g80 g    480 kcal19 g5,3 g43 g0 g
Leivinjauhe 15 g 3 tl1 rl 26 kcal0,8 g5,7 g0 g0,1 g
Kreikkalainen jogurtti 10% (Lindahl)200 g    276 kcal15 g11 g20 g0 g
Appelsiinimehu, 2 dl45 g 9 tl3 rl0,5 dl20 kcal0,1 g4,5 g0 g0 g
Protsku Hiilari RasvaKoko resepti
1 annosta
1078 g    3768 kcal78 g359 g225 g0,1 g
Ravintosisältö / annos1078 g    3768 kcal78 g359 g225 g0,1 g
Ravintosisältö / 100g100 g    350 kcal7,2 g33 g21 g0 g
1. vaahdota pehmeä sokeri ja rasva
2. vatkaa munat yksitellen
3. sekoita keskenään kuivat aineet.

Sekoita appelsiinimehu ja 1 yhden appelsiinin raastettu kuori jugurttiin.

Lisää niitä vuorotellen taikinaan.

4. Laita taikina irtopohjavuokaan, n. 24-26 cm. Paista 175 asteessa n. 45 min.