Ainekset | Määrä (g) | Määrä (kpl) | Määrä (tl) | Määrä (rl) | Määrä (dl) | Energia | P | H | R | K |
Makeutusjauhe pirkka (Pirkka), annos 1.2g | 15 g | | | | | 57 kcal | 0,2 g | 14 g | 0 g | 0 g |
Mantelijauhe (Meira), annos 80g | 150 g | | | | | 900 kcal | 36 g | 10 g | 81 g | 0 g |
Psylliumkuitu, annos 6g | 10 g | | | | | 5 kcal | 0 g | 0 g | 0 g | 8,3 g |
Leivinjauhe | 10 g | | 2 tl | 2/3 rl | | 18 kcal | 0,5 g | 3,8 g | 0 g | 0,1 g |
Kaakaojauhe, dumle cocoa (Fazer), annos 10g | 15 g | | | | | 56 kcal | 0,6 g | 12 g | 0,5 g | 0 g |
Vispikerma, Pirkka 2 dl | 100 g | | | | | 340 kcal | 2 g | 2,7 g | 36 g | 0 g |
Jogurtti, turkkilainen maustamaton 3,5% (Lindahls), annos 100g | 100 g | | | | | 70 kcal | 4 g | 5,5 g | 3,5 g | 0 g |
Marjasekoitus, Pirkka (400g pussi) | 150 g | | | | | 90 kcal | 1,8 g | 18 g | 1,5 g | 5,3 g |
Marabou Premium 86 % Cocoa | 100 g | | | | | 605 kcal | 8,6 g | 19 g | 55 g | 0 g |
Voi, 1 tl, 5 g | 100 g | | | | | 730 kcal | 1 g | 1 g | 80 g | 0 g |
Kuohukerma (pirkka) (Pirkka), annos 100g | 100 g | | | | | 340 kcal | 3 g | 3 g | 35 g | 0 g |
Kananmuna kuoreton | 165 g | 3 kpl | | | | 235 kcal | 21 g | 0,5 g | 17 g | 0 g |
|
| Koko resepti 6 annosta | 1015 g | | | | | 3446 kcal | 78 g | 90 g | 309 g | 14 g |
Ravintosisältö / annos | 169 g | | | | | 574 kcal | 13 g | 15 g | 51 g | 2,3 g |
Ravintosisältö / 100g | 100 g | | | | | 339 kcal | 7,7 g | 8,8 g | 30 g | 1,3 g |
200 g sokeria vastaava määrä makeutusainetta
200 g voita tai margariinia
150 g mantelijauhetta
3-4 rkl vehnäleseitä
2 tl psylliumia
2 tl leivinjauhetta
2 rkl kaakaojauhetta
2 rkl kahvijuomaa
Täyte
1 dl kermaa + 1 dl partaäijää (tai 2 dl kermaa)
½ tl vanilliinisokeria
n. 3 dl marjoja + makeutusainetta maun mukaan
Suklaakastike
100 g tummaa suklaata (70%)
100 g voita
1 dl kermaa
(2-3 rkl kahvilikööriä, konjakkia yms.)
HETI KÄRKEEN; itse jätin vahingossa pohjasta pois voin kokonaan, ja silti kakku onnistui, elikkä voin voi myös jättää pois jos haluaa kevyempää.
Resepti on laskettu ilman voita-paitsi kuorutuksen voi tietty
LISÄKSI jätin pois vehnäleseet, ja vanilliinisokerin, koska koin ne turhiksi
Vaahdota makeutusaine, rasva ja munat, lisää yhteen sekoitetut kuivat aineet,
sekoita joukkoon vielä kahvi.
Kaada taikina hyvin voideltuun pitkulaiseen kakkuvuokaan (pienehkö pyöreäkin käy hyvin).
Paista 225C noin 20 min (ole tarkkana ettei kärähdä!)
Jaa jäähtynyt kakku pituussuunnassa 2 osaan, väliin makeutettuja marjoja ja vaahdotettu kerma, johon on lisätty vanilliinisokeri (jos laitat sitä)
Sulata suklaa vesihauteessa tai mikrossa, sekoita voi pienissä erissä suklaaseen, lisää lopuksi kerma (ja likööri).
Sekoittele hetken, suklaaseos paksuuntuu jäähtyessään.
Kaada kakun päälle ja nakkaa kylmään odottelemaan tarjoilua.