Jamien karpimpi suklaakakku

AineksetMäärä
(g)
Määrä
(kpl)
Määrä
(tl)
Määrä
(rl)
Määrä
(dl)
EnergiaPHRK
Makeutusjauhe pirkka (Pirkka), annos 1.2g15 g    57 kcal0,2 g14 g0 g0 g
Mantelijauhe (Meira), annos 80g150 g    900 kcal36 g10 g81 g0 g
Psylliumkuitu, annos 6g10 g    5 kcal0 g0 g0 g8,3 g
Leivinjauhe 10 g 2 tl2/3 rl 18 kcal0,5 g3,8 g0 g0,1 g
Kaakaojauhe, dumle cocoa (Fazer), annos 10g15 g    56 kcal0,6 g12 g0,5 g0 g
Vispikerma, Pirkka 2 dl100 g    340 kcal2 g2,7 g36 g0 g
Jogurtti, turkkilainen maustamaton 3,5% (Lindahls), annos 100g100 g    70 kcal4 g5,5 g3,5 g0 g
Marjasekoitus, Pirkka (400g pussi)150 g    90 kcal1,8 g18 g1,5 g5,3 g
Marabou Premium 86 % Cocoa100 g    605 kcal8,6 g19 g55 g0 g
Voi, 1 tl, 5 g100 g    730 kcal1 g1 g80 g0 g
Kuohukerma (pirkka) (Pirkka), annos 100g100 g    340 kcal3 g3 g35 g0 g
Kananmuna kuoreton 165 g3 kpl   235 kcal21 g0,5 g17 g0 g
Protsku Hiilari RasvaKoko resepti
6 annosta
1015 g    3446 kcal78 g90 g309 g14 g
Ravintosisältö / annos169 g    574 kcal13 g15 g51 g2,3 g
Ravintosisältö / 100g100 g    339 kcal7,7 g8,8 g30 g1,3 g
200 g sokeria vastaava määrä makeutusainetta
200 g voita tai margariinia
150 g mantelijauhetta
3-4 rkl vehnäleseitä
2 tl psylliumia
2 tl leivinjauhetta
2 rkl kaakaojauhetta
2 rkl kahvijuomaa

Täyte
1 dl kermaa + 1 dl partaäijää (tai 2 dl kermaa)
½ tl vanilliinisokeria
n. 3 dl marjoja + makeutusainetta maun mukaan

Suklaakastike
100 g tummaa suklaata (70%)
100 g voita
1 dl kermaa
(2-3 rkl kahvilikööriä, konjakkia yms.)

HETI KÄRKEEN; itse jätin vahingossa pohjasta pois voin kokonaan, ja silti kakku onnistui, elikkä voin voi myös jättää pois jos haluaa kevyempää.

Resepti on laskettu ilman voita-paitsi kuorutuksen voi tietty :)

LISÄKSI jätin pois vehnäleseet, ja vanilliinisokerin, koska koin ne turhiksi :)

Vaahdota makeutusaine, rasva ja munat, lisää yhteen sekoitetut kuivat aineet,
sekoita joukkoon vielä kahvi.

Kaada taikina hyvin voideltuun pitkulaiseen kakkuvuokaan (pienehkö pyöreäkin käy hyvin).

Paista 225C noin 20 min (ole tarkkana ettei kärähdä!)

Jaa jäähtynyt kakku pituussuunnassa 2 osaan, väliin makeutettuja marjoja ja vaahdotettu kerma, johon on lisätty vanilliinisokeri (jos laitat sitä)

Sulata suklaa vesihauteessa tai mikrossa, sekoita voi pienissä erissä suklaaseen, lisää lopuksi kerma (ja likööri).

Sekoittele hetken, suklaaseos paksuuntuu jäähtyessään.

Kaada kakun päälle ja nakkaa kylmään odottelemaan tarjoilua.