Mustikkasorbetti

AineksetMäärä
(g)
Määrä
(kpl)
Määrä
(tl)
Määrä
(rl)
Määrä
(dl)
EnergiaPHRK
Vesi300 g 60 tl20 rl3 dl0 kcal0 g0 g0 g0 g
Mustikka metsä- 200 g  17 rl3,3 dl88 kcal1 g13 g1,2 g6,6 g
Kananmunan valkuainen, keskikoko 35g70 g    29 kcal6,9 g0,3 g0,1 g0 g
Makeutusaine, Hermesetas jauhe100 g    289 kcal1,2 g56 g0 g40 g
Protsku Hiilari RasvaKoko resepti
4 annosta
670 g    406 kcal9 g69 g1,3 g47 g
Ravintosisältö / annos168 g    102 kcal2,3 g17 g0,3 g12 g
Ravintosisältö / 100g100 g    61 kcal1,4 g10 g0,2 g7 g
N. 3dl tuoremehua/laimennettua mehua/vettä

1-3dl sokeria

marjoja/hedelmiä

2 munanvalkuaista

Keitä sokeri ja vesi/mehu liemeksi ja anna jäähtyä.

Soseuta marjat tai hedelmät ja sekoita sokeriliemeen.

Laita seos isossa kulhossa pakastimeen.

Kun sorbetti on hieman jäätynyt, ota kulho huoneenlämpöön ja sekoita voimakkaasti sähkövatkaimella.

Laita takaisin pakkaseen.

Toista pari kertaa.

Vatkaa munanvalkuaiset kovaksi vaahdoksi ja sekoita vaahto jäätyneen sorbetin sekaan sähkövatkaimella.

Valkuaiset antavat kuohkean, jäätelömäisen koostumuksen sorbetille.