Sorbetti

AineksetMäärä
(g)
Määrä
(kpl)
Määrä
(tl)
Määrä
(rl)
Määrä
(dl)
EnergiaPHRK
Mangokuutio (pirkka), pakaste, 300g300 g    201 kcal1,5 g45 g0,9 g6,3 g
Kivennäisvesi mineraalivesi 200 g 40 tl13 rl2 dl0 kcal0 g0 g0 g0 g
Ruokosokeri50 g    204 kcal0 g50 g0 g0 g
Cointreau appelsiini Likööri, annos 4 cl60 g    169 kcal0 g21 g0 g0 g
Kananmunan valkuainen, keskikoko 35g105 g    44 kcal10 g0,4 g0,1 g0 g
Protsku Hiilari RasvaKoko resepti
4 annosta
715 g    618 kcal12 g117 g1 g6,3 g
Ravintosisältö / annos179 g    155 kcal3 g29 g0,3 g1,6 g
Ravintosisältö / 100g100 g    86 kcal1,7 g16 g0,1 g0,9 g
300g mangoa
2 dl kivennäisvettä
0,5 dl sokeria
4 rkl vaaleaa sitruslikööriä
3 valkuaista

Soseuta mango aivan hienoksi.

Lisää kivennäisvesi, sokeri ja likööri.

Laita astia pakkaseen 1,5 tunniksi.

Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi ja sekoita ne vatkaimella kiteytyneeseen mangomassaan.

Laita astia uudelleen pakkaseen, anna jäätyä 30 minuuttia ja vatkaa taas.

Toista jäädytys ja vatkaus muutaman kerran.

Kun massa on muuttaman tunnin kuluttua täysin jäätynyt, se on valmista tarjoiltavaksi.

Kasta jäätelökauha kuumaan veteen ja tee sillä palloja.