Puolukkakakku

AineksetMäärä
(g)
Määrä
(kpl)
Määrä
(tl)
Määrä
(rl)
Määrä
(dl)
EnergiaPHRK
Voi, 1 tl, 5 g80 g    584 kcal0,8 g0,8 g64 g0 g
Vehnäjauho puolikarkea 293 g  29 rl4,5 dl1004 kcal30 g205 g3,5 g10 g
Sokeri 255 g85 kpl64 tl21 rl3 dl1035 kcal0 g255 g0 g0 g
Inkivääri, tuore, silputtu10 g    8 kcal0,2 g1,8 g0,1 g0,2 g
Kaneli, oikeat arvot, annos 2g10 g    36 kcal0,4 g8 g0,4 g0 g
Neilikka, annos 4g5 g    18 kcal0,2 g4 g0,2 g0 g
Leivinjauhe 10 g 2 tl2/3 rl 18 kcal0,5 g3,8 g0 g0,1 g
Puolukkasurvos sokeroimaton 150 g 30 tl10 rl1,5 dl58 kcal0,7 g10 g0,8 g3,9 g
Maito, rasvaton (Valio) 200ml yksi lasillinen300 g 60 tl20 rl3 dl99 kcal10 g15 g0 g0 g
Protsku Hiilari RasvaKoko resepti
14 annosta
1113 g    2860 kcal43 g503 g69 g14 g
Ravintosisältö / annos79 g    203 kcal3 g36 g4,9 g1 g
Ravintosisältö / 100g100 g    257 kcal3,8 g45 g6,2 g1,3 g
Sulata voi. sekoita kuivat aineet.

Lisää puolukkasurvos voisula ja maito.

Sekoita hyvin.

Kaada voideltuun jauhotettuun vuokaan ja paista tunti.

Kumoa kypsä kakku ja jäähdytä vuoan alla

käytä 2 tl soodaa ei leivinjauhetta