Kaalikääryleet

AineksetMäärä
(g)
Määrä
(kpl)
Määrä
(tl)
Määrä
(rl)
Määrä
(dl)
EnergiaPHRK
Kaali, valkokaali1300 g    274 kcal16 g44 g2,6 g27 g
Jauheliha, sika-nauta 500 g    1107 kcal88 g0 g85 g0 g
Riisi, keitetty, 100 g, 1,25 dl (kuivana 36 g)200 g  17 rl2,5 dl244 kcal4,4 g54 g0,6 g1,6 g
Siirappi 70 g 10 tl3,5 rl1/2 dl211 kcal0,1 g52 g0 g0 g
Ruokakerma, Rainbow 7% 2dl300 g    255 kcal4,2 g13 g21 g0 g
Kananmuna kuoreton 110 g2 kpl   157 kcal14 g0,3 g11 g0 g
Suola, annos 3g10 g    0 kcal0 g0 g0 g0 g
Sipuli (kuorittu)100 g1,8 kpl  1,1 dl27 kcal1,3 g4,8 g0,2 g1,7 g
Lihaliemi laimennettu 150 g 30 tl10 rl1,5 dl28 kcal0 g4,5 g0,9 g0 g
Voi 28 g 5,6 tl2 rl0,3 dl203 kcal0,3 g0,1 g23 g0 g
Valkopippuri 2 g 1 tl0,3 rl 5,7 kcal0,2 g0,8 g0 g0,5 g
Protsku Hiilari RasvaKoko resepti
16 annosta
2770 g    2513 kcal127 g174 g144 g31 g
Ravintosisältö / annos173 g    157 kcal8 g11 g9 g1,9 g
Ravintosisältö / 100g100 g    91 kcal4,6 g6,3 g5,2 g1,1 g
N. 2 kg:n valkokaalinpää

3 l vettä

2 tl suolaa

Täyte:

500 g jauhelihaa

2 dl keitettyä riisiä tai ohrasuurimoita

1 sipuli

2 rkl voita

1 kananmuna

2 tl suolaa

1 tl valkopippuria

2 dl kermaa

Kastike:

½ dl siirappia

1 dl kermaa

2 dl lihalientä

Koverra kanta ja keitä kaalinkerää 5 litran kattilassa ensin 10 minuuttia ja kuori pehmenneet uloimmat lehdet.

Laita kerä takaisin kattilaan ja keitä toiset 10 minuuttia.

Ohenna veitsellä lehtien tyviosien paksuimpia rankoja.

Tällä tavalla pitäisi kaalinkerästä saada ainakin 20 käyttökelpoista lehteä.

Keitä riisi kypsäksi miedosti suolatussa vedessä pakkauksen oheen mukaan.

Silppua sipuli ja kuullota se voissa.

Sekoita raakaan jauhelihaan sipuli, kypsennetty riisi, suola, pippuri ja kananmuna.

Sekoita tasaiseksi taikinaksi.

Aseta kunkin kaalinlehden tyveen pari kukkurallista ruokalusikallista täytettä, kääri alkuun yksi kierros, taita sivut ja kääri tiiviiksi paketiksi.

Aseta kääryleet voideltuun uunipannuun.

Sekoita kerma ja siirappi ja valele kääryleet seoksella.

Ruskista pinta ensin 20 minuuttia 225 asteen uuninlämmössä, alenna lämpö 150 asteeseen, lisää lihaliemi ja jatka kypsentämistä vielä vähintään tunti.

Tarjoa kaalikääryleet keitettyjen perunoiden ja puolukkahillon kera