Jauheliha-poropata vihanneksilla

AineksetMäärä
(g)
Määrä
(kpl)
Määrä
(tl)
Määrä
(rl)
Määrä
(dl)
EnergiaPHRK
Kylmäsavustettu poronliha (Lapin liha)240 g    346 kcal65 g5,3 g7,2 g0 g
Atria kevyt jauheliha200 g    340 kcal38 g0 g20 g0 g
Juureskuutio (Pirkka), annos 300g300 g    75 kcal2,7 g14 g0,6 g0 g
Herkkusieni 100 g6,7 kpl  3,3 dl16 kcal2,1 g0,3 g0,3 g1,5 g
Paprika vihreä 150 g0,9 kpl   32 kcal1,4 g3,8 g0,5 g2,9 g
Sipuli 55 g1 kpl  0,6 dl17 kcal0,7 g2,6 g0,1 g0,9 g
Lihaliemikuutio Rainbow (11g/1)11 g    31 kcal1 g2 g2,1 g0,1 g
Protsku Hiilari RasvaKoko resepti
4 annosta
1056 g    856 kcal111 g28 g31 g5,4 g
Ravintosisältö / annos264 g    214 kcal28 g7 g7,7 g1,4 g
Ravintosisältö / 100g100 g    81 kcal10 g2,7 g2,9 g0,5 g
2 pannua :)

Toiseen hieman öljyä pohjalle, kuullota juurekset ja herkkusieni nopeasti, lisää 2dl vettä ja anna kiehua.

Lisää lihaliemikuutio ja hyppysellinen merisuolaa (karkeaa).

Tee vihreästä paprikasta pitkiä suikaleita ja laita pannuun.

Sipuli ja valkosipulia sekaan.

Käytä kantta.

Pienennä lämpöä ja anna semikiehua/hautua.

Ruskista jauheliha, mausta paistaessa aromisuolalla ja paprikalla.

Laita kasvisten kanssa pataan.

Ruskista poro, älä mausta.

Lisää vihannesten sekaan kun valmista.

Anna padan hautua n.30 minuuttia tämän jälkeen (kokonaisaika siis noin 40-45min) ja nauti.