Mansikkamousse (raparperi)

AineksetMäärä
(g)
Määrä
(kpl)
Määrä
(tl)
Määrä
(rl)
Määrä
(dl)
EnergiaPHRK
Mansikka 500 g  50 rl10 dl233 kcal2,5 g42 g1 g10 g
Makeutusaine (Canderel), annos 0.85g20 g    68 kcal2,2 g15 g0 g0 g
Valkoviini kuiva 50 g 10 tl3,3 rl1/2 dl34 kcal0,2 g0,3 g0 g0 g
Kuohukerma,valio,2dl400 g    1360 kcal8 g12 g140 g0 g
Protsku Hiilari RasvaKoko resepti
6 annosta
970 g    1695 kcal13 g69 g141 g10 g
Ravintosisältö / annos162 g    283 kcal2,2 g11 g24 g1,6 g
Ravintosisältö / 100g100 g    175 kcal1,3 g7,1 g15 g1 g
Paloittele raparperi/mansikat ja pane kattilaan viinin ja sitruunamehun kanssa.

Halkaise vaniljatanko pituussuuntaan ja rapsuta siemenet raparperien joukkoon.

Lisää sinne myös vaniljatangon puolikkaat sekä kanelitanko ja keitä kunnes raparperi alkaa hajota.

Poista vanilja- ja kanelitangot.

Makeuta makusi mukaiseksi.

Liota liivatelehtiä kylmässä vedessä 5 min., purista vesi pois ja sekoita raparperin joukkoon.

Anna jäähtyä.

Vatkaa kerma ja sekoita joukkoon.

Kaada jälkiruokamaljoihin ja anna tekeytyä jääkaapissa vähintäin 2 tuntia.

Koristele suklaalla tai paahdetuilla pähkinöillä.