Mansikkamousse (raparperi)
Ainekset | Määrä (g) | Määrä (kpl) | Määrä (tl) | Määrä (rl) | Määrä (dl) | Energia | P | H | R | K |
Mansikka | 500 g | | | 50 rl | 10 dl | 233 kcal | 2,5 g | 42 g | 1 g | 10 g |
Makeutusaine (Canderel), annos 0.85g | 20 g | | | | | 68 kcal | 2,2 g | 15 g | 0 g | 0 g |
Valkoviini kuiva | 50 g | | 10 tl | 3,3 rl | 1/2 dl | 34 kcal | 0,2 g | 0,3 g | 0 g | 0 g |
Kuohukerma,valio,2dl | 400 g | | | | | 1360 kcal | 8 g | 12 g | 140 g | 0 g |
|
| Koko resepti 6 annosta | 970 g | | | | | 1695 kcal | 13 g | 69 g | 141 g | 10 g |
Ravintosisältö / annos | 162 g | | | | | 283 kcal | 2,2 g | 11 g | 24 g | 1,6 g |
Ravintosisältö / 100g | 100 g | | | | | 175 kcal | 1,3 g | 7,1 g | 15 g | 1 g |
Paloittele raparperi/mansikat ja pane kattilaan viinin ja sitruunamehun kanssa.
Halkaise vaniljatanko pituussuuntaan ja rapsuta siemenet raparperien joukkoon.
Lisää sinne myös vaniljatangon puolikkaat sekä kanelitanko ja keitä kunnes raparperi alkaa hajota.
Poista vanilja- ja kanelitangot.
Makeuta makusi mukaiseksi.
Liota liivatelehtiä kylmässä vedessä 5 min., purista vesi pois ja sekoita raparperin joukkoon.
Anna jäähtyä.
Vatkaa kerma ja sekoita joukkoon.
Kaada jälkiruokamaljoihin ja anna tekeytyä jääkaapissa vähintäin 2 tuntia.
Koristele suklaalla tai paahdetuilla pähkinöillä.