Lohilaatikko (Yhteishyvä 09.11)

AineksetMäärä
(g)
Määrä
(kpl)
Määrä
(tl)
Määrä
(rl)
Määrä
(dl)
EnergiaPHRK
Purjosipuli 200 g1 kpl   46 kcal3,6 g4,8 g0,4 g4,2 g
Sipuli (kuorittu)100 g1,8 kpl  1,1 dl27 kcal1,3 g4,8 g0,2 g1,7 g
Porkkana, keskikokoinen 65g260 g4 kpl   73 kcal1,6 g16 g0,5 g6,5 g
Palsternakka 200 g1,3 kpl   127 kcal1 g24 g0,8 g9 g
Lanttu 1000 g    289 kcal10 g46 g3 g18 g
Lohifilee, paistettu 600 g    1325 kcal122 g0 g94 g0 g
Voi, 1 tl, 5 g5 g    37 kcal0,1 g0,1 g4 g0 g
Fenkoli, annos 100g30 g    9 kcal0,4 g2,2 g0,1 g0,9 g
Ruokakerma 10%, 3 juustoa (Valio), annos 250g400 g    480 kcal14 g14 g40 g0 g
Kananmuna 50g(kpl)200 g    252 kcal22 g0,6 g18 g0 g
Juustoraaste, x-tra, 23% rasvaa200 g    600 kcal46 g0 g46 g0 g
Protsku Hiilari RasvaKoko resepti
7 annosta
3195 g    3264 kcal222 g112 g207 g40 g
Ravintosisältö / annos456 g    466 kcal32 g16 g30 g5,8 g
Ravintosisältö / 100g100 g    102 kcal6,9 g3,5 g6,5 g1,3 g
HUOM: Ohjeessa peruna korvattu vastaavalla määrällä lanttua!
1 purjo
2 sipulia
4 porkkanaa
200g palsternakkaa
1kg lanttua
600g lohifile
1tl fenkolinsiemeniä
1½tl suolaa
1tl mustapippuria
2dl silputtua tilliä
½dl sitruunamehua
4dl ruokakermaa
4 kananmunaa
2dl juustoraastetta

1. Kuori ja viipaloi kasvikset
2. Leikkaa lohifile nahattomiksi suikaleiksi
3. Lado voideltuun vuokaan vuorotellen kasviksia ja lohta
4. Lisää kerrosten väliin fenkilinsiemeniä, suolaa, pippuria, tilliä ja sitruunamehua
5. Sekoita kerma & munat ja kaada seos vuokaan
6. Paista laatikkoa 200 asteessa keskitasolla n. 60min
7. Ripottele päälle juustoraaste ja jatka paistamista vielä n. 20-30min, peitä vuoka tarvittaessa