Kaura Tosca Puusti

AineksetMäärä
(g)
Määrä
(kpl)
Määrä
(tl)
Määrä
(rl)
Määrä
(dl)
EnergiaPHRK
Laktoositon Kevytmaitojuoma (Valio), annos 200g300 g 60 tl20 rl3 dl117 kcal10 g9 g4,5 g0 g
Kuivahiiva (Rainbow), annos 11g5.5 g0,1 kpl   0 kcal0 g0 g0 g0 g
Fariinisokeri400 g    1624 kcal0 g400 g0 g0 g
Vehnäjauho puolikarkea 455 g  46 rl7 dl1561 kcal46 g319 g5,5 g16 g
Vehnälese Elovena plus (Raisio), annos 20g Kuitua 49%20 g    50 kcal2,8 g2,2 g1,1 g10 g
Ingmariini,vähärasvaisempi (Arla), annos 10g200 g    1080 kcal0,8 g1 g120 g0 g
Kaurahiutaleet, tavalliset (Elovena, Aamunhyvä ym.) 40 g, 1 dl120 g  20 rl3 dl408 kcal17 g67 g8 g13 g
Suola, annos 3g3 g    0 kcal0 g0 g0 g0 g
Protsku Hiilari RasvaKoko resepti
16 annosta
1504 g    4840 kcal77 g798 g139 g39 g
Ravintosisältö / annos94 g    303 kcal4,8 g50 g8,7 g2,4 g
Ravintosisältö / 100g100 g    322 kcal5,1 g53 g9 g2,6 g
2,5 dl kaura-/soijamaitoa (ei-vegaanisiin tavallista maitoa)
1 pussi kuivahiivaa (25g tuorehiivaa)
1 dl tiiviiksi puristettua fariinisokeria
1/2 tl suolaa
1,5 tl kardemummaa
1 tl kanelia
6-7 dl vehnäjauhoja
75 g sinistä Keijua (ei-vegaanisiin mitä tahansa leivontaan sopivaa margista)
siirappia voiteluun (ei-vegaanisiin kananmunaa)

Lämmitä vesi 42C (tai jos käytät tuorehiivaa -> 37C).

Lisää fariinisokeri, suola, kardemumma ja kaneli (ja murenna hiiva joukkoon mikäli käytät tuorehiivaa).

Sekoita kuivahiiva pariin desiin jauhoja ja lisää hyvin sekoittaen seokseen.

Lisää loput jauhot muutamassa erässä (mitä pienemmissä sen parempi) ja pehmeä rasva kun noin puolet jauhoista on mennyt.

Vaivaa käsin vähintään 5 min, kunnes taikina on kimmoisaa ja irtoaa hyvin reunoista.

Peitä kulho ja jätä lämpimään paikkaan noin puoleksi tunniksi.

Kumoa taikina kulhosta ja kaulitse suorakulmion muotoiseksi (n. 35 * 45 cm). Levitä kauratäyte ja rullaa levy pitkältä sivulta lähtien.

Leikkaa rulla puoliksi ja taas rullanpuolikkaat puoliksi.

Jatka tätä kunnes saat 16 palaa.

Nosta palat pellille ja asettele haluamallasi tavalla.

Peitä puustit liinalla, ja laita uuni kuumenemaan 225C.

Kun pullat ovat kohonneet vartin verran, voitele pullat: Lisää tilkkaan siirappia tilkka vettä, ja voitele huolellisesti.

(Vegaanipullat eivät rusketu yhtä hyvin kuin ei-vegaaniset, joten siirappi tekee tarvittavan hämäyksen.) Paista kymmenisen minuuttia.

KAURATÄYTE

100 g sinistä Keijua (ei-vegaanisiin mitä tahansa leivontaan sopivaa margista)
2 dl kaurahiutaleita
1 ½ dl fariinisokeria

Kuumenna margista ja fariinisokeria kattilassa, kunnes margis sulaa.

Lisää kaurahiutaleet ja sekoita hyvin.

Levitä täyte kaulitetulle taikinalevylle.