Merellinen patakeitto

AineksetMäärä
(g)
Määrä
(kpl)
Määrä
(tl)
Määrä
(rl)
Määrä
(dl)
EnergiaPHRK
Gourmese del mar (La caldera), annos 270g300 g    210 kcal39 g3 g4,8 g0 g
Alaskanseitifilee (Lidl), annos 1000g400 g    264 kcal68 g0 g2,8 g0 g
Kerma , kuohukerma, rasvaa 35 % 200 g 40 tl13 rl2 dl660 kcal4 g6 g70 g0 g
Vesi700 g 140 tl47 rl7 dl0 kcal0 g0 g0 g0 g
Fenkoli, annos 100g80 g    25 kcal1 g5,8 g0,2 g2,5 g
Porkkana, keskikokoinen 65g140 g2,2 kpl   39 kcal0,8 g8,3 g0,3 g3,5 g
Kukkakaali 40 g0,1 kpl  1 dl10 kcal0,7 g0,9 g0,1 g0,9 g
Lanttu 60 g    17 kcal0,6 g2,8 g0,2 g1,1 g
Voi, 1 tl, 5 g12 g    88 kcal0,1 g0,1 g10 g0 g
Suuruste, ruskea kastike (Maizena), annos 15g15 g    57 kcal0,2 g14 g0,1 g0 g
Valkoviini kuiva 100 g 20 tl6,7 rl1 dl69 kcal0,3 g0,6 g0 g0 g
Kalaliemikuutio 11 g1 kpl   34 kcal1,1 g3,7 g1,5 g0,1 g
Tomaattipyree, Pirkka15 g    12 kcal0,5 g2,9 g0,2 g0,2 g
Protsku Hiilari RasvaKoko resepti
7 annosta
2073 g    1484 kcal116 g48 g90 g8,3 g
Ravintosisältö / annos296 g    212 kcal17 g6,8 g13 g1,2 g
Ravintosisältö / 100g100 g    72 kcal5,6 g2,3 g4,3 g0,4 g
Sulata voi isossa kattilassa ja pehmitä siinä pienitty fenkoli.

Lisää tuoretta tai kuivattua valkosipulia (itse käytin kuivattua valkosipulirouhetta) ja jatka paistamista hetki.

Lisää vesi, kala- tai kasvisliemikuutio ja valkoviini ja keitä noin 10 minuuttia.

Lisää kerma, tomaattipyree ja pieniksi paloiksi pilkotut kasvikset (pari porkkanaa, pieni lanttu, vähän kukkakaalia tai pakastekeittopussi).

Keitä noin 10 minuuttia.

Lisää sulatetut ja pienemmäksi revityt seitifileet ja sulatettu merellinen sekoitus.

Anna kiehua reilut 10 minuuttia.

Mausta suolalla ja valkopippurilla ja suurusta halutessasi.