Karppi tacopiirakka (Annica Dahlqvist)

AineksetMäärä
(g)
Määrä
(kpl)
Määrä
(tl)
Määrä
(rl)
Määrä
(dl)
EnergiaPHRK
Kananmuna kuorineen punnittu 240 g4 kpl   301 kcal26 g0,6 g22 g0 g
Kerma , kuohukerma, rasvaa 35 % 200 g 40 tl13 rl2 dl660 kcal4 g6 g70 g0 g
Voi, 1 tl, 5 g40 g    292 kcal0,4 g0,4 g32 g0 g
Jauheliha, sika-nauta 400 g    886 kcal70 g0 g68 g0 g
Valkosipuli 8 g2 kpl   8,7 kcal0,6 g1,3 g0 g0,2 g
Tomaattipyree, Pirkka70 g    57 kcal2,4 g13 g0,7 g0,7 g
Kirsikkatomaatti, 50g150 g1,2 kpl   30 kcal0,9 g5,7 g0,5 g0 g
Sipuli (kuorittu)55 g1 kpl  0,6 dl15 kcal0,7 g2,6 g0,1 g0,9 g
Juusto, kermajuusto, rasvaa 30 %, turunmaa/oltermanni/korsholm/masurkka 150 g19 kpl   560 kcal34 g0 g48 g0 g
Creme fraiche, ranskankerma, rasvaa 28 % 100 g 20 tl6,7 rl1 dl277 kcal2 g3 g28 g0 g
Protsku Hiilari RasvaKoko resepti
4 annosta
1413 g    3088 kcal141 g33 g269 g1,8 g
Ravintosisältö / annos353 g    771 kcal35 g8,2 g67 g0,4 g
Ravintosisältö / 100g100 g    219 kcal10 g2,3 g19 g0,1 g
TACOPIIRAKKA (Lähde: Annika Dahlqvist ja Maria Höglund. 201

0. Karpin tapaan KEITTOKIRJA.)
4-6 annosta

Piiraspohja
4 munaa
1 dl kermaa
2 rkl voita

Täyte
400 g jauhelihaa
1 murskattu valkosipulin kynsi
Voita paistamiseen
1 rkl tomaattisosetta
2 rkl taco-maustetta, jossa ei ole aromivahvennetta
½ dl vettä
Puolitettuja kirsikkatomaatteja
Sipulirenkaita
2 dl juustoraastetta
1 dl kermaa
½ dl creme fraichea

Lämmitä uuni 225 °C. Sulata voi piirakkavuoassa uunissa.

Vatkaa munat ja lisää kerma, laita vuokaan.

Paista pohja kullanruskeaksi.

Anna jäähtyä.

Paista jauheliha, valkosipuli ja mausteet voissa.

Lisää vesi ja anna kiehua, kunnes vesi on haihtunut.

Sekoita juustoraaste kermaan ja creme fraicheen.

Lisää jauhelihaseos piirakkapohjalle.

Lisää sipulirenkaat ja tomaatit piirakan päälle.

Kaada juustoseos päällimmäiseksi.

Paista uunissa 10-15 min kauniin väriseksi.