Mustikkajäätelö

AineksetMäärä
(g)
Määrä
(kpl)
Määrä
(tl)
Määrä
(rl)
Määrä
(dl)
EnergiaPHRK
Maito, Kevyt400 g 80 tl27 rl4 dl184 kcal13 g19 g6 g0 g
Hermesetas-jauhe15 g    43 kcal0,2 g8,4 g0 g6 g
Kerma , kuohukerma, rasvaa 35 % 200 g 40 tl13 rl2 dl660 kcal4 g6 g70 g0 g
Keltuainen, 20g, annos 20g100 g    64 kcal3,5 g0,2 g25 g0 g
Mustikka metsä- 180 g  15 rl3 dl79 kcal0,9 g12 g1,1 g5,9 g
Protsku Hiilari RasvaKoko resepti
6 annosta
895 g    1031 kcal21 g45 g102 g12 g
Ravintosisältö / annos149 g    172 kcal3,6 g7,5 g17 g2 g
Ravintosisältö / 100g100 g    115 kcal2,4 g5,1 g11 g1,3 g
Napattu netistä tänne, ettei tarvitse joka kerta etsiä uudelleen.

Ja onhan tämä ns. karppimodifioituversio, eli sokeri on korvattu hermesetaksella :)

Tässä käytetty kevyt maitoa, mutta vielä parempaa tulee tietenkin täysmaidolla tehden.

Valmista jäätelöä tulee noin litran verran.

1. Kaada maito kattilaan ja lisää halkaistu vaniljatanko.

Kuumenna kiehuvaksi.

2. Vaahdota keltuaiset (5 kpl) ja hermesetas (n. 1,5dl) hyväksi vaahdoksi.

3. Poista maidosta vaniljatanko ja kaada se pikkuhiljaa munaseokseen koko ajan hyvin vatkaten.

4. Kaada seos takaisin kattilaan ja kuumenna varovasti miedolla lämmöllä koko ajan sekoittaen kunnes seos saostuu.

5. Ota seos liedeltä, jäähdytä jääpala-astian tai kylmävesikulhon päällä ja lisää sitten kevyesti vatkattu kerma ja survotut mustikat.

6. Jäädytä jäätelökoneessa.

7. Nautiskele! :)