Peruna-jauhelihalaatikko ruokakermaan

AineksetMäärä
(g)
Määrä
(kpl)
Määrä
(tl)
Määrä
(rl)
Määrä
(dl)
EnergiaPHRK
Peruna, kuorittu, keitetty, suolaa 800 g13 kpl   606 kcal15 g123 g1,6 g8 g
Jauheliha, naudan, vähärasvainen, rasvaa 7 % 800 g    1105 kcal150 g0 g56 g0 g
Tomaatti, pieni 75g, keskikokoinen 125g, suuri 170g140 g1,1 kpl   28 kcal0,8 g5,3 g0,4 g2 g
Sipuli (kuorittu)60 g1,1 kpl  2/3 dl16 kcal0,8 g2,9 g0,1 g1 g
Suola, annos 3g10 g    0 kcal0 g0 g0 g0 g
Jauhelihamauste, annos 15g15 g    0,5 kcal0 g0,2 g0,2 g0 g
Ruokakerma,kevyt ja paksu 4% (Atria)500 g    300 kcal5 g23 g20 g0 g
Protsku Hiilari RasvaKoko resepti
8 annosta
2325 g    2056 kcal172 g154 g78 g11 g
Ravintosisältö / annos291 g    257 kcal21 g19 g10 g1,4 g
Ravintosisältö / 100g100 g    88 kcal7,4 g6,6 g3,4 g0,5 g
800 kg perunaa
800 kg jauhelihaa
2 tomaattia
sipulia
suolaa
jauhalihamaustetta
maustepippuria
5 dl (ruoka) kermaa

Kuori ja viipaloi perunat, viipaloi tomaatit, paista jauheliha ja hienonnettu sipuli, mausta jauheliha, lisää kerma, laita perunaviipaleet ja jauhaliha-sipuliseos ja tomaattiviipaleet kerroksittain vuokaan, lisää kokonaiset maustepippurit, paista uunissa 200°C n. 1 tunti.