Curry-porkkanapata

AineksetMäärä
(g)
Määrä
(kpl)
Määrä
(tl)
Määrä
(rl)
Määrä
(dl)
EnergiaPHRK
Öljyt, rypsiöljy, 5 g, 1 tl45 g    405 kcal0 g0 g45 g0 g
Sipuli (kuorittu)200 g3,6 kpl  2,2 dl54 kcal2,6 g10 g0,4 g3,4 g
Porkkanaraaste 200g1000 g15 kpl   270 kcal6 g53 g2 g25 g
Kasvisliemikuutio, 1kpl, Rainbow26 g    68 kcal2,6 g2,6 g5,2 g0,4 g
Tomaattimurska 500 g  33 rl5 dl147 kcal2,8 g27 g1 g10 g
Rahka, rasvaton (Ehrman), annos 250g30 g    17 kcal2,9 g1,3 g0,1 g0 g
Protsku Hiilari RasvaKoko resepti
1 annosta
1801 g    961 kcal17 g93 g54 g38 g
Ravintosisältö / annos1801 g    961 kcal17 g93 g54 g38 g
Ravintosisältö / 100g100 g    53 kcal0,9 g5,2 g3 g2,1 g
Vanha painovartijoiden resepti, jota teen aina ulkomuistista.

Alkuperäisessä reseptissä oli paprikaa ja tonnikalaa mukana, joita en ikinä laita tähän ruokaan.

Minusta parempi näin :)
Öljyä pataan ja sinne 2-3 tl curryä hautumaan, lisää sipulit silputtuna, kuullota sipuleita, lisää porkkanaraaste, tomaattimurska, kasvisliemikuutiot, ehkä vähän vettäkin.

(Suolaa maun mukaan lisäksi) Anna hautua kypsäksi ja laita lopuksi jotain hapanmaitotuotetta sekaan, maustamaton jogurtti alkuperäisessä ohjeessa.

Pata vain paranee sen seistyä jääkaapissa.

Syön yleensä tätä riisin kera.