Tomaatti-basilikarisotto

AineksetMäärä
(g)
Määrä
(kpl)
Määrä
(tl)
Määrä
(rl)
Määrä
(dl)
EnergiaPHRK
Kirsikkatomaatti (La palma), annos 200g250 g    50 kcal3 g8 g0,9 g0 g
Basilika, tuore 50 g  25 rl3,9 dl14 kcal1,6 g0,5 g0,4 g0,8 g
Flora, 7 % kasvisrasvasekoite, 2,5 dl100 g    80 kcal1 g4,5 g7 g0 g
Risottoriisi (Risella), 60g340 g    1190 kcal27 g255 g5,8 g10 g
Valkoviini kuiva 200 g 40 tl13 rl2 dl137 kcal0,6 g1,2 g0 g0 g
Voi 14 g 2,8 tl1 rl0,2 dl102 kcal0,2 g0,1 g11 g0 g
Kasvisfondi fond "du chef" (Knorr), annos 28g28 g    34 kcal0,7 g1,7 g2,5 g0,4 g
Sipuli (kuorittu)60 g1,1 kpl  2/3 dl16 kcal0,8 g2,9 g0,1 g1 g
Valkosipulinkynsi keskikokoinen 3,5 g8 g2 kpl   8,3 kcal0,6 g1,3 g0 g0,2 g
Protsku Hiilari RasvaKoko resepti
4 annosta
1050 g    1630 kcal36 g275 g28 g13 g
Ravintosisältö / annos263 g    408 kcal8,9 g69 g7 g3,2 g
Ravintosisältö / 100g100 g    155 kcal3,4 g26 g2,7 g1,2 g
Tarvikkeet:

1 rasia ( 250 g) kirsikkatomaatteja
1 ruukku basilikaa

4dl risottoriisiä
7 dl vettä
1 Knorr Fond "du Chef" kasvisannosfondi
2 dl valkoviiniä
1 dl Flora ruoka kasvirasvasekoitetta, 7 %
1 rlk voita
1 sipuli
2 valkosipulia

Kuori ja hienonna sipuli sekä valkosipulinkynnet.

Kuullota sipuli ja valkosipulinkynnet rasvassa kattilassa.

Lisää joukkoon riisi ja sekoittele pari minuuttia.

Vaihe 2
Kuumenna kasvisliemi kiehuvaksi.

Hienonna sipuli.

Kuullota sipulia voissa.

Lisää riisit ja sekoittele hetken aikaa (riisit eivät saa ruskistua).

Lisää valkoviini.

Kun valkoviini on haihtunut, aletaan lisäämään kasvislientä.

Lisää kuumaa kasvislientä kauhallinen kerrallaan ja anna liemen imeytyä riisiin aina lisäämisten välissä.

Sekoita koko ajan.

Hauduta kypsäksi ja lisää lopuksi kasvirasvasekoite.

Aikaa kuluu yhteensä noin 20 minuuttia.

Vaihe 3
Halkaise tomaatit ja hienonna basilikaa.

Lisää ne risottoon.

Mausta mustapippurilla