Kurpitsasämpylät
Ainekset | Määrä (g) | Määrä (kpl) | Määrä (tl) | Määrä (rl) | Määrä (dl) | Energia | P | H | R | K |
Hiiva, 50g | 30 g | | | | | 18 kcal | 3,9 g | 0,3 g | 0,1 g | 0 g |
Vesi, vesijohtovesi | 600 g | | 120 tl | 40 rl | 6 dl | 0 kcal | 0 g | 0 g | 0 g | 0 g |
Oliiviöljy | 27 g | | 5,4 tl | 1,9 rl | 0,3 dl | 239 kcal | 0 g | 0 g | 27 g | 0 g |
Suola, annos 3g | 23 g | | | | | 0 kcal | 0 g | 0 g | 0 g | 0 g |
Siirappi | 20 g | | 2,9 tl | 1 rl | 0,1 dl | 60 kcal | 0 g | 15 g | 0 g | 0 g |
Kurpitsa | 1000 g | 1,7 kpl | | | | 159 kcal | 7,5 g | 20 g | 1 g | 20 g |
Vehnäjauho puolikarkea | 900 g | | | 90 rl | 14 dl | 3088 kcal | 92 g | 630 g | 11 g | 32 g |
Kananmuna kuoreton | 55 g | 1 kpl | | | | 79 kcal | 6,9 g | 0,2 g | 5,6 g | 0 g |
|
| Koko resepti 15 annosta | 2655 g | | | | | 3643 kcal | 110 g | 665 g | 45 g | 52 g |
Ravintosisältö / annos | 177 g | | | | | 243 kcal | 7,3 g | 44 g | 3 g | 3,4 g |
Ravintosisältö / 100g | 100 g | | | | | 137 kcal | 4,1 g | 25 g | 1,7 g | 1,9 g |
30 g hiivaa
6 dl vettä
2 rkl oliiviöljyä
1½ rkl hienojakoista merisuolaa
1 rkl siirappia
1 l raastettua kurpitsaa tai kesäkurpitsaa kuorineen
6–8 dl vehnäjauhoja
voiteluun ja koristeluun
1 muna
paahdettuja ja suolattuja öljykurpitsan siemeniä
unikonsiemeniä
1. Sekoita hiiva kädenlämpöiseen veteen.
Lisää öljy, suola, siirappi ja raastettu kesäkurpitsa.
Vaivaa joukkoon vehnäjauhot.
Taikinan tulee olla kohtuullisen löysää.
Vaivaa taikinaa vielä hetki jauhotetulla pöydällä ja siirrä se sitten öljyttyyn kulhoon.
Kohota 1–2 tuntia.
2. Leivo taikinasta haluamasi kokoisia sämpylöitä jauhotetulla pöydällä.
Lisää jauhoja tarvittaessa leipomisvaiheessa.
Anna sämpylöiden nousta pellillä noin puoli tuntia.
Voitele sämpylät munalla.
Ripottele päälle kurpitsan- ja unikonsiemeniä.
Paista sämpylät kypsiksi 200 asteessa uunin keskitasolla 20–25 minuuttia.