Poro-kasviskeitto

AineksetMäärä
(g)
Määrä
(kpl)
Määrä
(tl)
Määrä
(rl)
Määrä
(dl)
EnergiaPHRK
Kukkakaali 600 g1 kpl  15 dl144 kcal11 g13 g1,8 g14 g
Porkkana, keskikokoinen 65g130 g2 kpl   36 kcal0,8 g7,7 g0,3 g3,3 g
Valkosipuli 12 g3 kpl   13 kcal0,9 g2 g0,1 g0,3 g
Lihaliemikuutio Maggi6 g    17 kcal0,5 g0,4 g1,4 g0 g
Kokolihaleikkele, poroleikkele, kylmäsavustettu 100 g    127 kcal22 g0 g4,5 g0 g
Sulatejuusto, 9 %, Olympia100 g    150 kcal17 g0 g9 g0 g
Protsku Hiilari RasvaKoko resepti
4 annosta
948 g    488 kcal52 g23 g17 g17 g
Ravintosisältö / annos237 g    122 kcal13 g5,8 g4,3 g4,4 g
Ravintosisältö / 100g100 g    51 kcal5,5 g2,5 g1,8 g1,8 g
2 porkkanaa paloina
1 kukkakaali
3 valkosipulin kynttä
lihaliemikuutio, puolikas
100g kylmäsavuporoa silputtuna
100g 9% sulatejuustoa (esim.

Olympia tai Arlan Eva kylmäsavuporo-kevätsipulisulatejuus
toa)
baslikaa, pippuria

Paloittele kasvikset kattilaan ja kaada vettä päälle niin, että ne peittyvät.

Lisää liemikuutio, valkosipulit murskattuna ja basilikaa (tuoretta n. 10 lehteä hienonnettuna, kuivattua vajaa teelusikallinen).

Anna kiehua, kunnes kasvikset ovat kypsiä.

Soseuta kasvikset sauvasekoittimella tasaiseksi soseeksi.

Lisää joukkoon sulatejuusto ja savuporo.

Anna juuston sulaa keittoon.

Lisää tarvittaessa hieman vettä.

Keitosta saa juhlavaa tarjottavaa, kun lisää 1 dl kuohukermaa ennen tarjoilua.

Maku maukas ja valkosipulinen!
Ohje alunperin Painonvartijoista.