Poro-kasviskeitto
Ainekset | Määrä (g) | Määrä (kpl) | Määrä (tl) | Määrä (rl) | Määrä (dl) | Energia | P | H | R | K |
Kukkakaali | 600 g | 1 kpl | | | 15 dl | 144 kcal | 11 g | 13 g | 1,8 g | 14 g |
Porkkana, keskikokoinen 65g | 130 g | 2 kpl | | | | 36 kcal | 0,8 g | 7,7 g | 0,3 g | 3,3 g |
Valkosipuli | 12 g | 3 kpl | | | | 13 kcal | 0,9 g | 2 g | 0,1 g | 0,3 g |
Lihaliemikuutio Maggi | 6 g | | | | | 17 kcal | 0,5 g | 0,4 g | 1,4 g | 0 g |
Kokolihaleikkele, poroleikkele, kylmäsavustettu | 100 g | | | | | 127 kcal | 22 g | 0 g | 4,5 g | 0 g |
Sulatejuusto, 9 %, Olympia | 100 g | | | | | 150 kcal | 17 g | 0 g | 9 g | 0 g |
|
| Koko resepti 4 annosta | 948 g | | | | | 488 kcal | 52 g | 23 g | 17 g | 17 g |
Ravintosisältö / annos | 237 g | | | | | 122 kcal | 13 g | 5,8 g | 4,3 g | 4,4 g |
Ravintosisältö / 100g | 100 g | | | | | 51 kcal | 5,5 g | 2,5 g | 1,8 g | 1,8 g |
2 porkkanaa paloina
1 kukkakaali
3 valkosipulin kynttä
lihaliemikuutio, puolikas
100g kylmäsavuporoa silputtuna
100g 9% sulatejuustoa (esim.
Olympia tai Arlan Eva kylmäsavuporo-kevätsipulisulatejuus
toa)
baslikaa, pippuria
Paloittele kasvikset kattilaan ja kaada vettä päälle niin, että ne peittyvät.
Lisää liemikuutio, valkosipulit murskattuna ja basilikaa (tuoretta n. 10 lehteä hienonnettuna, kuivattua vajaa teelusikallinen).
Anna kiehua, kunnes kasvikset ovat kypsiä.
Soseuta kasvikset sauvasekoittimella tasaiseksi soseeksi.
Lisää joukkoon sulatejuusto ja savuporo.
Anna juuston sulaa keittoon.
Lisää tarvittaessa hieman vettä.
Keitosta saa juhlavaa tarjottavaa, kun lisää 1 dl kuohukermaa ennen tarjoilua.
Maku maukas ja valkosipulinen!
Ohje alunperin Painonvartijoista.