Täysjyväsämpylä

AineksetMäärä
(g)
Määrä
(kpl)
Määrä
(tl)
Määrä
(rl)
Määrä
(dl)
EnergiaPHRK
Hiiva 25 g1/2 kpl   19 kcal3,3 g0,3 g0,1 g1,7 g
Voi ingman50 g    360 kcal0 g0 g40 g0 g
Vesi, vesijohtovesi 500 g 100 tl33 rl5 dl0 kcal0 g0 g0 g0 g
Suola, annos 3g6 g    0 kcal0 g0 g0 g0 g
Sokeri 12 g4 kpl3 tl1 rl0,1 dl49 kcal0 g12 g0 g0 g
Vehnäjauho puolikarkea 260 g  26 rl4 dl892 kcal27 g182 g3,1 g9 g
Myllärin sämpyläjauhoseos 1 dl = 70g520 g    1742 kcal62 g343 g13 g43 g
Protsku Hiilari RasvaKoko resepti
14 annosta
1373 g    3061 kcal92 g538 g56 g53 g
Ravintosisältö / annos98 g    219 kcal6,6 g38 g4 g3,8 g
Ravintosisältö / 100g100 g    223 kcal6,7 g39 g4,1 g3,9 g
Hiiva liotetaan veteen, lisätään mausteet.

Alustetaan taikinaan jauhot, lisätään loppupuolella pehmeä rasva.

220 astetta, noin 15 minuuttia.