Kesäkurpitsa-juustokeitto

AineksetMäärä
(g)
Määrä
(kpl)
Määrä
(tl)
Määrä
(rl)
Määrä
(dl)
EnergiaPHRK
Kesäkurpitsa zucchini 600 g1,7 kpl   108 kcal3,4 g15 g2,4 g4,2 g
Purjosipuli 200 g1 kpl   46 kcal3,6 g4,8 g0,4 g4,2 g
Sulatejuusto, olympia perinteinen 20%100 g    250 kcal15 g3,1 g20 g0 g
Basilika, kuivattu 0.5 g 1/2 tl1/4 rl 1,3 kcal0,1 g0,1 g0 g0,2 g
Timjami 0.3 g 0,3 tl0,2 rl 0,8 kcal0 g0,1 g0 g0,1 g
Kanafondi makutiiviste (Knorr), annos 29g29 g    17 kcal0,7 g2,5 g3,1 g0,2 g
Vesi, vesijohtovesi 600 g 120 tl40 rl6 dl0 kcal0 g0 g0 g0 g
Kevytkerma 10% rasvaa (Valio), annos 200g50 g    60 kcal1,7 g2,4 g5 g0 g
Vehnäjauho puolikarkea 20 g  2 rl0,3 dl69 kcal2 g14 g0,2 g0,7 g
Voi 14 g 2,8 tl1 rl0,2 dl102 kcal0,2 g0,1 g11 g0 g
Protsku Hiilari RasvaKoko resepti
4 annosta
1614 g    654 kcal27 g42 g43 g10 g
Ravintosisältö / annos403 g    163 kcal6,7 g11 g11 g2,4 g
Ravintosisältö / 100g100 g    41 kcal1,7 g2,6 g2,6 g0,6 g
Kuumenna rasva kattilassa.

Laita kattilaan kuorineen kuutioidut kesäkurpitsat ja hienonnettu purjo, ja pehmennä.

- Lisää vesi, kanafondi ja sulatejuusto pieninä palasina.

Hauduta n. 10 min.

- Tee suurus sekoittamalla vehnäjauhot ja kerma, ja suurusta keitto.

- Mausta keitto basilikalla ja timjamilla, ja anna kiehua vielä muutaman minuuttin.

-Halutessasi soseuta!