Marokkolainen linssipata

AineksetMäärä
(g)
Määrä
(kpl)
Määrä
(tl)
Määrä
(rl)
Määrä
(dl)
EnergiaPHRK
Porkkana 325 g5 kpl   106 kcal2 g18 g0,7 g8,3 g
Sipuli (kuorittu)100 g1,8 kpl  1,1 dl27 kcal1,3 g4,8 g0,2 g1,7 g
Valkosipulinkynsi keskikokoinen 3,5 g16 g4 kpl   17 kcal1,3 g2,6 g0,1 g0,3 g
Chili paprika punainen23 g    9 kcal0,5 g2 g0 g0 g
Oliiviöljy 27 g 5,4 tl1,9 rl0,3 dl239 kcal0 g0 g27 g0 g
Kardemumma, jauhettu, annos 5g5 g    16 kcal0,6 g3 g0,4 g1,4 g
Chilikastike original, Felix30 g    26 kcal0,5 g4,5 g0 g0 g
Tomaattimurska, 1 prk400 g  27 rl4 dl107 kcal2,4 g21 g0,8 g5,6 g
Linssi, punainen, Go Green200 g    650 kcal48 g98 g2 g24 g
Vesi500 g 100 tl33 rl5 dl0 kcal0 g0 g0 g0 g
Suola, annos 3g10 g    0 kcal0 g0 g0 g0 g
Kikherne suolattomassa vedessä, kahviherne 265 g  27 rl4,4 dl353 kcal22 g47 g5,3 g13 g
Protsku Hiilari RasvaKoko resepti
10 annosta
1901 g    1549 kcal79 g201 g37 g55 g
Ravintosisältö / annos190 g    155 kcal7,9 g20 g3,6 g5,5 g
Ravintosisältö / 100g100 g    82 kcal4,2 g11 g1,9 g2,9 g
Kuori ja pilko porkkanat ja sipulit.

Mikäli jätät palat isoksi, porkkanat voi pikaisesti kiehauttaa, jotta ehtivät kypsyä.

Viipaloi valkosipulinkynnet ja chili.

Kuumenna öljy uuninkestävässä padassa, kuullota kasviksia öljyssä muutaman minuutin ajan.

Lisää kardemumma, chilikastike, tomaattimurska ja vesi.

Mausta suolalla.

Anna kiehua muutaman minuutin, lisää kikherneet.

Voit laittaa linssit jo tässä vaiheessa, mutta ne voi mennä muusiksi.

kts pakkauksen kyljestä niiden keitto-ohje, voit lisätä ne kypsennysvaiheessa myöhemminkin.

Itse olen lisännyt mukaan myös ½ tl korianteria ja inkivääriä.

Tarjolle mielellään mukaan 1tl - 1 rkl ranskankermaa ja tuoretta korianteria.

Sopii kalan ja lihan kanssa tai kasvissyöjälle sellaisenaan.

Annosmäärä on vain arvio, riippuu siitä syökö tämän pääruokana vai lisukkeena.