Susannan Uunijäätelö

AineksetMäärä
(g)
Määrä
(kpl)
Määrä
(tl)
Määrä
(rl)
Määrä
(dl)
EnergiaPHRK
Torttupohja tårtbotten (Kuchenmeister), annos 200g200 g    708 kcal11 g140 g12 g0 g
Marjahillo, keskiarvo , annos 5g100 g    159 kcal0,6 g38 g0,1 g1,3 g
Pakastemarjat sekoitus (Rewe), annos 100g400 g    208 kcal2,8 g32 g4 g18 g
Vaniljajäätelö Valio1000 g    1900 kcal32 g210 g100 g0 g
Kananmunan valkuainen, keskikoko 35g105 g    44 kcal10 g0,4 g0,1 g0 g
Tomusokeri 1dl=60g200 g    800 kcal0 g200 g0 g0 g
Protsku Hiilari RasvaKoko resepti
8 annosta
2005 g    3819 kcal57 g620 g116 g19 g
Ravintosisältö / annos251 g    478 kcal7,1 g78 g14 g2,4 g
Ravintosisältö / 100g100 g    190 kcal2,8 g31 g5,8 g0,9 g
Kuumenna uuni 250 -asteiseksi.

Aseta torttupohja uuninkestävälle tarjoiluvadille.

Pilko puolikohmeiset marjat.

Kuumenna hillo kattilassa ja lisää joukkoon marjat.

Sekoita kunnes marjat hieman mehustuvat.

Valuta ja levitä marjaseos tasaisesti torttupohjalle.

Vatkaa valkuaiset tomusokeri kovaksi vaahdoksi.

Viipaloi jäätelö ja asettele keoksi marjojen päälle.

Peitä jäätelö huolella marenkivaahdolla.

Pintaan ei saa jäädä aukkoja, jotta jäätelö ei pääse sulamaan.

Nosta vuoka uuniiin muutamaksi minuutiksi kunnes marenki saa hieman väriä.