Seijan kevyempi Moussaka

AineksetMäärä
(g)
Määrä
(kpl)
Määrä
(tl)
Määrä
(rl)
Määrä
(dl)
EnergiaPHRK
Munakoiso 400 g1 kpl  13 dl89 kcal2 g12 g0,8 g10 g
Kesäkurpitsa300 g0,9 kpl   51 kcal1,2 g7,5 g1,8 g2,1 g
Sipuli (kuorittu)100 g1,8 kpl  1,1 dl27 kcal1,3 g4,8 g0,2 g1,7 g
Peruna, keskikokoinen 60g260 g3,7 kpl   156 kcal3,9 g34 g0,3 g2,3 g
Paprika keltainen 100 g0,6 kpl   30 kcal0,9 g5,1 g0,2 g2 g
Naudanpaistijauheliha, annos 50g400 g    320 kcal44 g12 g12 g0 g
Tomaattimurskaa valkosipulilla maustettua (Rainbow), annos 370g370 g    148 kcal4,1 g27 g1,9 g0 g
Tomaattipure, Eldorado, 1prk140 g    55 kcal2,4 g11 g0,1 g7 g
Maito, rasvaton (Valio) 200ml yksi lasillinen1000 g 200 tl67 rl10 dl330 kcal33 g49 g0 g0 g
Vehnäjauho puolikarkea 65 g  6,5 rl1 dl223 kcal6,6 g46 g0,8 g2,3 g
Voi, 1 tl, 5 g50 g    365 kcal0,5 g0,5 g40 g0 g
Parmesan formaggio da pasta30 g    137 kcal12 g0 g10 g0 g
Kananmuna kuoreton 110 g2 kpl   157 kcal14 g0,3 g11 g0 g
Oliiviöljy 1rkl, annos 13.5g30 g    265 kcal0 g0 g30 g0 g
Protsku Hiilari RasvaKoko resepti
6 annosta
3355 g    2353 kcal126 g208 g109 g27 g
Ravintosisältö / annos559 g    392 kcal21 g35 g18 g4,6 g
Ravintosisältö / 100g100 g    70 kcal3,7 g6,2 g3,2 g0,8 g
Mausteita maun mukaan tai jauhelihakastikkeeseen : 1 tl oreganoa, 1 tl basilikaa, 1 tl minttua, 1 tl kanelia ja hieman suolaa.

Valkokastikkeeseen: 1tl aromisuolaa ja tl kanelia

Sain tämän maninion ohjeen Kyproslaiselta kokilta ja muokkasin ohjeen kevyemmäksi.

Moussaka

Pilko munakoisot siivuksi ja levitä ne laakealle alustalle.

Ripottele paloille hieman suolaa.

Anna munakoisosiivujen “hikoilla” puolituntia.

Näin poistuu munakoisosta kitkerä maku.

Kuori ja pilko siivuksi loput kasvikset.

Voitele vuoka ja lado kerroksittain ensin perunat, sitten munakoiso ja päällimmäiseksi kesäkurpitsa ja paprika.

Sitten valmistetaan jauhelihakastike:

Sipulit kuullotetaan pannussa.

Sitten ruskistetaan liha ja lopuksi lisätään tomattipyree, valkosipulitomaatimurska ja mausteet.

Halutessaan voi lisätä joukkoon pari desiä valkoviiniä ( ei ole huomioitu ohjeen aineksissa)

Valkokastike: Sulata 50 grammaa voita tai margariiniä ja lisää jauhot ja sekoita.

Sitten lisää hyvin vatkaten maito.

Keihauta kastike.

Lisää mausteeksi aromisuolaa ja kanelia.

Sitten lisää Parmesan juustoraastetta 20 grammaa koko ajan sekoittaen . Ota kattila pois levyltä.

Lisää kaksi kanamunaa hyvin vatkaten ja sitten onkin kastike valmis.

Kaada jauhelihakastiketta perunoiden, munakoisojen ja kurpitsojen päälle vuokaan ja päällimmäiseksi valkokastike.

Ripottele päälle hieman parmesan juustoa.

Paista 180 asteessa kunnes pinta on kauniin ruskea n.50 minuuttia meidän uunissa.

Huom .vaihdoin annoskoon kuuteen , koska huomasin , että valmistettaessa haihtuu nesteitä eli yksi reilu annos 400 grammaa moussakaa on 388 kaloria = 100 grammassa 122 kcal

Kavyttä hyvää ja terveellistä ruokaa siltikin!