Kukkakaali/parsakaaligratiini

AineksetMäärä
(g)
Määrä
(kpl)
Määrä
(tl)
Määrä
(rl)
Määrä
(dl)
EnergiaPHRK
Kukkakaali, keitetty, suolaa 800 g2 kpl  15 dl191 kcal14 g17 g2,4 g18 g
Parsakaali, keitetty, suolaa 500 g10 kpl  9 dl174 kcal23 g10 g1,5 g12 g
Kolmen juuston ruokakerma (Valio), annos 250g250 g    300 kcal8,5 g9 g25 g0 g
Voi 10 g 2 tl0,7 rl0,1 dl73 kcal0,1 g0 g8,1 g0 g
Vehnäjauho puolikarkea 15 g  1,5 rl0,2 dl52 kcal1,5 g11 g0,2 g0,5 g
Mozzarella juustoraaste, valio50 g    145 kcal13 g0 g11 g0 g
Protsku Hiilari RasvaKoko resepti
7 annosta
1625 g    933 kcal60 g47 g48 g31 g
Ravintosisältö / annos232 g    133 kcal8,6 g6,6 g6,8 g4,4 g
Ravintosisältö / 100g100 g    57 kcal3,7 g2,9 g2,9 g1,9 g
Paloittele ja esikeitä kaalit, ehkä 10-15 min. Tee bechamel -kastike kermasta, voista ja vehnäjauhoista, kiehauta niin että sakenee, lisää tähän juusto.

Kaada kastike ja kaalit uunivuokaan ja paista 200 C noin 15-20 minuuttia.