Tilliliha ala Tuula

AineksetMäärä
(g)
Määrä
(kpl)
Määrä
(tl)
Määrä
(rl)
Määrä
(dl)
EnergiaPHRK
Naudan kulmapaisti (Hk), annos 200g1100 g    1320 kcal231 g0 g44 g0 g
Lihaliemi, itse tehty (Itse tehty), annos 100g800 g    432 kcal60 g7,2 g17 g3,2 g
Voi 50 g 10 tl3,6 rl0,5 dl363 kcal0,6 g0,2 g41 g0 g
Vehnäjauho puolikarkea 50 g  5 rl0,8 dl172 kcal5,1 g35 g0,6 g1,8 g
Kevyt ruokakerma 7% (Flora)250 g    213 kcal2,5 g8,8 g18 g0 g
Suola, annos 3g3 g    0 kcal0 g0 g0 g0 g
Sokeri 8 g2,7 kpl2 tl2/3 rl0,1 dl33 kcal0 g8 g0 g0 g
Sitruunamehu, laimentamaton15 g    3,2 kcal0 g0,2 g0 g0 g
Tilli, tuore 100 g  33 rl 30 kcal3,7 g0,9 g0,8 g2,1 g
Protsku Hiilari RasvaKoko resepti
10 annosta
2376 g    2564 kcal303 g60 g120 g7,1 g
Ravintosisältö / annos238 g    257 kcal30 g6 g12 g0,7 g
Ravintosisältö / 100g100 g    108 kcal13 g2,5 g5,1 g0,3 g
Mittaa vesi suunnilleen lihapalan kokoiseen kattilaan ja pane liha kattilan pohjalle.

Veden kiehussa kerää pinnalle noussut vaahto pois.

Lisää suola, kuoritut ja halkaistut sipulit, porkkanat ja selleri sekä laakerilehti, pippurit ja tillinvarret.

Keitä kannen alla miedolla lämmömmä pari tuntia.

Nosta kypsä liha pois ja siivilöi keitinliemi ja jäähdytä se. Sulata margariini kattilassa ja lisää siihen vehnäjauhot.

Kaada keitinliemi ohuena nauhana koko ajan sekoittaen.

Mausta kastile sitruunamehulla, sokerilla, suolalla ja tillillä.

Lopuksi sekoita joukkoon kerma.

Kuutioi jäähtynyt liha kastikkeen joukkoon.