Kebu
Ainekset | Määrä (g) | Määrä (kpl) | Määrä (tl) | Määrä (rl) | Määrä (dl) | Energia | P | H | R | K |
Atria naudan paistijauheliha 10% 200g | 2000 g | | | | | 3400 kcal | 400 g | 0 g | 200 g | 0 g |
Aromisuola/yrttisuola suolapitoisuus 71 % | 20 g | | 4 tl | 1,3 rl | | 14 kcal | 0,3 g | 2,3 g | 0,3 g | 0,8 g |
Mustapippuri | 30 g | | 15 tl | 4,3 rl | | 84 kcal | 3,3 g | 12 g | 1 g | 8 g |
|
| Koko resepti 6 annosta | 2050 g | | | | | 3498 kcal | 404 g | 14 g | 201 g | 8,8 g |
Ravintosisältö / annos | 342 g | | | | | 584 kcal | 67 g | 2,3 g | 34 g | 1,5 g |
Ravintosisältö / 100g | 100 g | | | | | 171 kcal | 20 g | 0,7 g | 10 g | 0,4 g |
1. Pistä lihat kulhoon tai monitoimikoneeseen.
2. Sekoita monitoimikoneella n. 5 minuuttia tai sähkövatkaimen taikinakoukuilla kunnes jauhelihan rakenne on täysin rikottu.
Lihasta tulee kiinteää "massaa".
Lisää samalla mausteet.
3. Painele nyrkillä massasta ilmat pois ja pyörittele kulhossa samalla.
4. Leivo massasta n. 8-10cm halkaisijaltaan oleva rulla.
5. Laita rulla foliopaperin päälle ja kääri foliosta tiivis rulla.
Pyörittele rullan päät vielä karkkipaperimaisesti kiinni.
Rullan tulee olla lähes ilmatiivis.
6. Laita foliorulla uuninpellille ja paista uunin keskitasolla 100°C lämpötilassa 4-5 tuntia.
Muuntosuhde: Kypsä lihamäärä x 1.32 = Raakapaino.