Kebu

AineksetMäärä
(g)
Määrä
(kpl)
Määrä
(tl)
Määrä
(rl)
Määrä
(dl)
EnergiaPHRK
Atria naudan paistijauheliha 10% 200g2000 g    3400 kcal400 g0 g200 g0 g
Aromisuola/yrttisuola suolapitoisuus 71 % 20 g 4 tl1,3 rl 14 kcal0,3 g2,3 g0,3 g0,8 g
Mustapippuri 30 g 15 tl4,3 rl 84 kcal3,3 g12 g1 g8 g
Protsku Hiilari RasvaKoko resepti
6 annosta
2050 g    3498 kcal404 g14 g201 g8,8 g
Ravintosisältö / annos342 g    584 kcal67 g2,3 g34 g1,5 g
Ravintosisältö / 100g100 g    171 kcal20 g0,7 g10 g0,4 g
1. Pistä lihat kulhoon tai monitoimikoneeseen.

2. Sekoita monitoimikoneella n. 5 minuuttia tai sähkövatkaimen taikinakoukuilla kunnes jauhelihan rakenne on täysin rikottu.

Lihasta tulee kiinteää "massaa".

Lisää samalla mausteet.

3. Painele nyrkillä massasta ilmat pois ja pyörittele kulhossa samalla.

4. Leivo massasta n. 8-10cm halkaisijaltaan oleva rulla.

5. Laita rulla foliopaperin päälle ja kääri foliosta tiivis rulla.

Pyörittele rullan päät vielä karkkipaperimaisesti kiinni.

Rullan tulee olla lähes ilmatiivis.

6. Laita foliorulla uuninpellille ja paista uunin keskitasolla 100°C lämpötilassa 4-5 tuntia.

Muuntosuhde: Kypsä lihamäärä x 1.32 = Raakapaino.